Alexandru Costea
36 vizualizări 16 ian 2020

”Este decizia politică a anului. Este foarte bine că PNL şi-a respectat angajamentul asumat prin protocolul semnat cu PMP. A fost primul punct în protocolul nostru semnat atunci când am dat voturile pentru investirea Guvernului Orban. România avea nevoie de o resetare reală. Revenirea la alegerea primarului în două tururi reprezintă un prim pas spre consolidarea unui proces corect electoral din punct de vedere democratic, pentru că vom pune din nou în funtea comunităţii pe cei mai pregătiţi şi cei mai capabili primari”, a declarat pentru Mediafax Eugen Tomac.

El a mai spus că parlamentarii PMP vor vota împotriva moţiunii de cenzură.

”Vom fi solidari cu Guvernul în acest demers foarte important. De alegerea primarilor în două tururi avea nevoie şi PSD şi PNL şi PMP, pentru că este esenţial să începem procesul de reformare a administraţiei publice locale. Primarii slabi, aleşi cu 7, 8, 9% din numărul total de alegători nu sunt reprezentativi pentru o comunitate şi ţin captivi întregi comunităţi”, a adăugat liderul PMP.

Reacţia vine în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

 

 

 

Citește și: