Mihai Campeanu
1579 vizualizări 16 apr 2018

"E unul din clovnii profesionişti ai Guvernului. Vorbesc de Daea cu oaia, care acum e cu viermii de mătase", a spus Băsescu, la RTV.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este cunoscut pentru declaraţiile sale mai puţin obişnuite, precum cele legate de oaie. „Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definiţie. Argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare şi pentru orice loc. Uitaţi-vă dumneavoastră astăzi în orice parte a ţării cât de frumos este acest animal pe păşunile verzi ale ţării româneşti. Frunza o are toată lumea, dar oile ca în România nu. Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, a declarat Daea, în septembrie 2017, în timp ce se afla la Festivalul Vinului de la Valea Călugărească.

La acea vreme, ministrul a fost ironizat chiar de premierul Mihai Tudose, în timpul unei şedinţe de Guvern. „Pe ordinea de zi de astăzi avem un punct al d-lui ministru Daea, care, după ce a terminat tot ce se putea cu oaia, a ajuns la ambalaj. Este un ajutor de minimis pentru lână. Nu era… nu, nu mai luaţi cuvântul, lăsaţi. Încheiem cu oaia. Înţeleg că dacă am terminat şi cu lâna e gata, da?”, i-a spus premierul ministrului Agriculturii.

 

Citește și: