441 vizualizări 16 ian 2020

„Opţiunile partidelor care au susţinut guvernul PNL sunt ferme de data aceasta, de la UDMR, ALDE, PMP, inclusiv ProRomânia, de a reveni la varianta de alegere a şefilor Consiliilor Judeţene, adică de a fi aleşi de consilieri, ceea ce înseamnă şanse foarte mari în Parlament ca ordonanţa PSD să fie respinsă şi să reveni la varianta iniţială. Dacă nu se ajunge la un acord în Parlament - şi vom încerca în prima săptămână a sesiunii parlamentare să aducem acest proiect pentru a reveni la sistemul iniţial, atunci nu excludem la o ordonanţă prin care această problemă să fie tranşată şi să respectăm şi al doilea punct, anume alegerea preşedinţilor de CJ din rândul consilierilor locali” a declarat Raluca Turcan.

Ea a reamintit că alegerea directă a preşedinţilor de consilii judeţene a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă, act care este încă în dezbatrerea Legislativului.

”După părerea mea, este adevărat că trebuie să se revină şi la alegerea Preşedintelui Consiliului Judeţean din rândul consilierilor judeţeni şi nu prin alegere directă. Cu siguranţă există o gândire la nivel de Guvern şi cu siguranţă, la momentul potrivit, Guvernul vă va spune cum vede lucrurile”, a declarat, tot joi, preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: