290 vizualizări 16 ian 2020

”Da, aşa este, doar că dl. Ciolacu este într-o scăpare de matematică - a spus că mi-am schimbat opinia cu 360 de grade. Poate că ar trebui să reevalueze puţin cum e cu gradele cercului. Niciodată nu m-am decis de decizii politice la care am fost parte. Dacă la un anumit moment s-a optat pentru această variantă, de un singur tur - aduceţi-vă aminte că era o procedură care putea să conducă... Contextul politic atunci era de acaparare a puterii de către PSD, cam ca acum, putea să fi dus la scoaterea baronilor roşii din administraţie”, a declarat la Digi24 Raluca Turcan.

Ea a mai spus că îşi asumă susţinerea, dar că oamenii politici nu trebuie să persevereze în greşeală.

”Au fost derapaje în timp, din nefericire, prin varianta alegerii într-un singur tur. Eu cred că un om politic, dacă sesizează că o decizie nu şi-a atins scopul (...), să nu persevereze într-o greşeală”, a mai spus Turcan.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni şi tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intenţia Executivului de a schimba legile electorale. El a mai spus că vicepremierul Raluca Turcan este unul dintre autorii trecerii la alegerea primarilor într-un tur.

 

Citește și: