Liviu Dadacus - Mediafax
1667 vizualizări 7 dec 2017

Marton a făcut aceste declaraţii în debutul şedinţei Comisiei spreciale pentru Legile justiţiei, reunite joi dimineaţă pentru a continua dezbaterile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

El le-a cerut celor din opoziţie să nu fie duplicitari în mesajele pe care le dau pentru că, în caz contrar, va deveni furios.

„Eu am ieşit pe jos (din Parlament, n.r.). Când am trecut pe lângă un vicelider al grupului USR şi auzit ce se întâmplă în stradă, mi-a spus: <<Ăştia sunt protestatarii paşnici, dar nu noi i-am chemat>>. Am ajuns acasă, am pornit televizorul, am văzut o imagine în care vine grupul USR cu telefoane aprinse, apoi intervenţia unui lider a acestui grup care a mulţumit protestarilor. Eu mi-am adus aminte de iunie 90 când, deşi nu i-a cheamt, Iliescu le-a mulţumit minerilor că au venit să apere statutul de drept”, a spus Marton Arpad.

Deputatul USR Stelian Ion a replicat că nu USR a chemat protestararii în stradă, la Parlament.

„Noi nu am chemat oamenii în stradă. A fost o manifestare de civism, pozitivă”, a spus Stelian Ion.

Barna: E regretabil că Marton Arpad compară minerii cu cetăţenii care protestează

„E regretabil faptul că domnul Marton Arpad confundă ceea ce s-a întâmplat în ‘90, aducerea unei componente sociale muncitoreşti ca să bată locuitorii Capitalei, pentru că asta s-a întâmplat în ’90, cu o manifestare civică a cetăţenilor oraşului împotriva unui abuz de drept, împotriva unui abuz prin care se încearcă ciuntirea Justiţiei. Este... nu mă aşteptam. Într-adevăr, sunt cel puţin surprins ca domnul Marton Arpad să compare cetăţenii care protestează de la OUG 13 încoace împotriva acestei manifestări fără precedent de sabotare a Justiţiei, care se întâmplă în Parlament sub majoritatea PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR şi cu sprijinul domnului Marton Arpad în mod explicit cu minerii. E absolut incredibilă comparaţia”, a precizat, Barna, pentru MEDIAFAX.

 

Citește și: