Teodor Bobei
123 vizualizări 13 aug 2019

„Există o formală, nu o hotărâre. Nu există formal nici măcar gândit un proiect. ALDE a propus o alianţă. Pro România s-a declarat un partid social-liberal, numai că lucrurile acestea nu pot fi realizate atât timp cât ALDE este la guvernare şi Pro România este în opoziţie. ALDE trebuie să îşi clarifice situaţia proprie, să decidă ieşirea de la guvernare apoi putem discuta de o eventuală alianţă", a declarat Adrian Ţuţuianu, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte.

Vicepreşedintele Pro România a adăugat că dacă ALDE iese de la guvernare vor fi create condiţiile trecerii unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

„Eu cred că vom avea o toamnă fierbinte daca ALDE se retrage de la guvernare, vor fi create condiţiile unei moţiuni de cenzură, se va repeta situaţia din anul 2009 când a trecut o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc. E posibil ca acest scenariu să se repete", a mai adăugat Ţuţuianu.

Afirmaţiile vicepreşedintelui Pro România vin în contextul în care Viorica Dăncilă a anunţat, luni, după şedinţa CEx a social-democraţilor, că PSD a decis să continue alianţa de guvernare cu ALDE. Aceasta a spus că Guvernul PSD-ALDE mai are proiecte de implementat.

Premierul a afirmat, totodată, că majoritatea colegilor din partid a decis că nu este oportună cooptarea formaţiunii Pro România la guvernare.

 

Citește și: