74 vizualizări 18 sep 2019

"Domnul preşedinte spune că dă dreptate CCR. Atunci înseamnă că de îndată trebuie semnate deciziile pentru interimari. Dacă în motivare se face referire la cele 45 de zile, că trebuie să mergem în Parlament, că nu trebuie să mergem, vom vedea, dar noi trebuie să ne raportăm la ce a dat până acum CCR. CCR a dat că trebuie numiţi cei interimari şi explicat în scris refuzul numirilor.
Nu cred că trebuie preşedintele să îmi spună când să merg în Parlament. Cred că această decizie putem să o luăm şi noi. Vom merge în Parlament. Nu ne e frică să mergem în Parlament. Preşedintele caută o scuză pentru blocarea Guvernului atâta timp şi vrea să arate că l-a făcut respectând legea. CCR spune cu totul altceva", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Reacţia premierului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că decizia Curţii Constituţionale nu schimbă cu nimic situaţia politică în care se află Guvernul de peste 3 saptămâni, precizând că premierul este obligat de Constituţie să meargă în faţa Parlamentului să ceară un vot de încredere.

"Curtea Constituţională a luat azi în discuţie actuala situaţie politică. Prima observaţie pe care aş face-o. Decizia de azi a Curţii Constituţionale nu schimbă cu nimic situaţia poltică în care se află Guvernul României de mai bine de trei săptămâni. Guvernul nu mai are aceeaşi compoziţie prin plecarea ALDE de la guvernare şi premierul e obligat să meargă să ceară un vot de încredere în faţa Parlamentului", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a precizat că, din punctul său de vedere, magistraţii CCR au ajuns "în mod corect şi inevitabil exact la aceeaşi concluzie pe care o spun de trei săptămâni: Guvernul şi-a pierdut legitimitatea şi trebuie să meargă de îndată în faţa Parlamentului".

Citește și: