Petriana Condrut
494 vizualizări 18 ian 2019

"Cei doi înalţi oficiali au salutat relaţiile excelente dintre cele două ţări, fapt reflectat şi de frecvenţa contactelor bilaterale la nivel înalt. În acest sens, s-a discutat şi despre organizarea, în prima parte a acestui an, a şedinţei comune a celor două guverne. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reconfirmat interesul României pentru consolidarea şi aprofundarea relaţiilor cu Statul Israel în domeniul cooperării strategice, securitate cibernetică şi energetică, medicină, cercetare şi inovare", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Sursa citată preciează că cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situaţia internaţională actuală.

 

"De asemenea, cei doi premieri şi-au exprimat satisfacţia pentru avansarea negocierilor în vederea încheierii Parteneriatului România-Israel în domeniul noilor tehnologii, de manieră să stimuleze interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări, astfel încât să fie fructificate potenţialele economice bilaterale. A fost subliniată, de asemenea, importanţa consolidării relaţiilor în domenii precum sănătate, turism şi educaţie. În continuare, au fost discutate posibilele modalităţi de cooperare dintre România şi Israel, inclusiv din perspectiva deţinerii de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", se arată în comunicat.

 

Premierii Dăncilă şi Netanyahu s-au întâlnit anterior la Varna, în luna noiembrie 2018.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a fost în vizită în Israel pe 25 aprilie 2018.

foto: gov.ro

Citește și: