Ionel Dancu
518 vizualizări 15 oct 2018

„Voi începe, astăzi, o vizită în Republica Turcia şi în Golful Persic, în Emiratele Arabe Unite şi în Kuwait, state cu potenţial de dezvoltare a relaţiilor economice cu România. Promovarea investiţiilor şi oportunităţilor de afaceri reprezintă prioritatea Guvernului în acest moment. În această deplasare mă vor însoţi mai mulţi miniştri, vom prezenta proiecte importante din domeniile infrastructură de transport, sănătate, turism, energie, pe care investitorii privaţi le pot dezvolta, inclusiv în parteneriat public-privat”, a anunţat, premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern de la Palatul Victoria.

Şeful Executivul a precizat că se va întâlni, în cursul zilei, cu preşedintele Turciei.

„Astăzi voi avea întâlniri cu preşedintele Republicii Turcia, dl Erdogan, conducerea Marii Adunări Naţionale a Turciei, precum şi cu preşedintele Uniunii Camerelor de Comerţ, Industrie şi Burse. În următoarele zile voi avea mai multe întrevederi cu înalţi oficiali din Emiratele Arabe Unite şi Kuwait şi vreau să precizez că voi participa la Forumul Oamenilor de Afaceri din România şi Kuwait”, a menţionat premierul.

Cea mai recentă vizită externă a premierului Viorica Dăncilă a avut loc în Spania, pe 6 septembrie. Şeful Executivul a discutat, la Palatul Zarzuela, cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, la întrevedere fiind prezenţi şi vicepremierul Paul Stănescu şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, alături de ambasadorii celor două ţări. Anterior întrevederii cu Regele Felipe al VI-lea, Dăncilă a semnat, la Madrid, cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez, două memorandumuri care permit elaborarea de proiecte comune în domeniul apărării şi cel al modernizării administraţiei publice.

Citește și: