Teodor Bobei
136 vizualizări 12 sep 2019

„Nu avem niciun fel de dubiu. E foarte greu să ai încredere într-un om care stă 2 ore în şedinţă cu parlamentarii ALDE, nu suflă o vorbă, iar apoi iese la presă şi spune că acceptă propunerea PSD", a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, joi, la Antena 3.

Vosganian a precizat că Teodor Meleşcanu nu poate propune congrese având în vedere postura în care se află, făcând referire la declaraţia lui Meleşcanu privind necesitatea unui congres ALDE.

„Nu mă mai rugaţi să comentez ce spune şi ce face domnul Meleşcanu şi ce propuneri are pentru ALDE, pentru că dumnealui nu mai este membru ALDE. Dânsul nu poate propune congrese din postura în care se află. Dacă era aşa de îngrijorat de problemele ALDE nu făcea acest pas în totată contradicţie cu partidul. Dacă cineva mai vrea să plece, e liber să plece, dar îşi vor pierde calitatea de membri ALDE. Este un proces de igienizare forţată, dar este util, pentru că noi nu mai avem niciun fel încredere în aceşti oameni", a adăugat Vosganian.

Deputatul a mai subliniat faptul că miniştrii ALDE care sunt desemnaţi de Guvern îşi pierd calitatea de membrii ALDE.

„Eu nu înţeleg cum îşi imaginează PSD-ul şi doamna Dăncilă că vor reuşi să creeze iluzia că mai există coaliţia de guvernare prin aducerea unor oameni de la ALDE, cei care odată plecaţi îşi pierd calitatea de membri ALDE. Oricine doreşte să plece, să plece. S-au mai destrămat grupuri parlamentare. Să ne amintim când PSD şi-a pierdut grupul la Senat, iar asta nu i-a împiedicat să-şi revină.”, a spus Varujan Vosganian"", a mai completat acesta.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că grupul ALDE se va desfiinţa, în contextul excluderii lui Teodor Meleşcanu din partid, din cauza candidaturii pentru şefia Senatului din partea grupului PSD.

Teodor Meleşcanu a declarat, joi la Parlament, că este absolut necesar un Congres al ALDE, însă după alegerile prezidenţiale. Organizarea unui Congres înainte de scrutinul pentru Cotroceni ar putea fi interpretat negativ, mai spune fostul ministru de Externe.

Citește și: