Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu
5908 vizualizări 6 dec 2017

Dar până atunci când ne-om putea imagina ce ţară europeană am fi fost "dacă", iată şi alte nouă motive de ce cel mai hulit şi iubit monarh român ar fi fost unic şi nu doar singur.

1. Singurul şef de stat român pentru care suntem şi am putut fi respectaţi in lume în ultima sută de ani.

2. Singurul aristocrat de care comunştilor le-a fost frică punându-l sub urmărire continuă timp de peste 50 de ani, inclusiv după Revoluţie.

3. Singura persoană care a transferat calităţile sale de om regalităţii române după 1947.

4. Singurul rege din lume care ar fi domnit 90 de ani dacă Lenin nu ar fi ajuns in Rusia.

5. Singurul rege din lume care a fost elogiat şi decorat şi de Rusia comunistă şi de SUA.

6. Singura om la al cărui discurs in Parlamentul României, partidele au intrunit unanimitatea unei tăceri desăvârşite, ridicându-i pe toţi deasupra condiţiei lor politicianiste. 

7. Singurul conducător de stat român despre care a scris elogios toată presa internaţională şi al cărui destin a fost urmărit într-un documentar în peste 28 de ţări. (https://ok.ru/video/368935963173

8. Singurul român providenţial de a cărui decizie cel de-al doilea război mondial a fost mai scurt cu 200 de zile şi cu sute de mii de victime. 

9. Singurul monarh care şi-a amuţit adversarii săi tradiţionali, făcându-i să se plece şi să-l respecte şi pe cei mai aprigi republicani.

10. Singurul român a cărui moarte a fost providenţială întru oprirea războiului româno-român in care ne aflam până azi şi care s-ar fi putut transforma intr-un război civil chiar in aceste zile. 

Amin.

Citește și: