Adrian Onciu
Adrian Onciu
3909 vizualizări 12 oct 2018

Oare ce s-ar putea construi pe ruinele unui referendum ratat? Aceasta era întrebarea care îi măcina deopotrivă pe învingători şi pe învinşi. În timp ce preşedintele Liviu băgase capul în nisip, atent să nu-şi piardă şi ultima brumă de credibilitate în rândul propriilor simpatizanţi, pacienţii din tabăra câştigătoare aveau planuri mari legate de viitorul spitalului. În plină beţie a succesului, Cosette şi Clotilde (de la salonul 20-21) devastaseră birourile conducerii, scriind pe pereţi, cu ruj de nuanţă roz, mesaje de genul ”V-am făcut la lanţ, bulangiilor!” sau ”Foaie verde de doi lei / Îmi place băieţii gay”.

Aproape din senin apăruse ideea unei largi coaliţii, a unui guvern paralel, din umbră, care să impună cu orice preţ Agenda Psihiatrică Pro-europeană, în spiritul corectitudinii politice. Şi cine altul putea fi liderul acestei coaliţii decât şeful Statului Paralel? La doar 48 de ore de la închiderea urnelor, Klaus convocase o şedinţă conspirativă în toiul nopţii, în cimitirul de pe acoperişul Micului Penatgon, în faţa cavoului cu moaştele Sfântului Freud. Pe lângă pacienţii implicaţi trup şi suflet la referendum, fuseseră chemaţi şi doi importanţi lideri de opinie de la salonul fără clanţă, responsabili cu manipulările grosiere, fine şi extrafine (se ştiu ei, n-are rost să-i numesc aici).

Trecuseră zece minute după miezul nopţii, când m-am strecurat, printre morminte, până la cavoul unde Klaus începuse deja dezbaterea, călare pe crucea unui pacient mort de la o supradoză de medicamente.

- ...dragii mei, continuă Klaus, am ajuns pe coama unui val de simpatie, pacienţii au apreciat reuşita boicotului. Însă ei aşteaptă acum de la noi o alternativă la actuala conducere. Aşteaptă idei, un plan de guvernare care să scoată ţara şi spitalul din căcat.

De după boscheţi, Ludovic se scărpină la ureche cu o lumânare pe jumătate arsă.

- Scuză-mă, colega, la ce plan de guvernare te referi? întrebă Ludovic cu aerul sictirit al unui trubadur forţat să cânte gratis la nunta prinţului Nicolae. Eu ştiam că mergem pe pilot automat, cu comandă de la Bruxelles. Au survenit modificări de ultimă oră?!

Unul dintre cei doi lideri de opinie ieşi vioi dintr-un coşciug abandonat în mijlocul cimitirului. Ţinea în mână femurul de la scheletul unui transsexual şi avea pe cap o glugă care-l făcea să arate la fel de sinistru ca un strigoi de la fostul organ de presă al Partidului Comunist. Îşi puse lanterna sub bărbie, luminându-şi faţa, apoi îl lovi pe Ludovic cu osul de la schelet peste gură.

- Tu să taci, băi panaramă! Ai votat ca prostu', când toată lumea stătea binemersi acasă. Hai, jos pantalonii!

Fără să crâcnească, Ludovic îşi dădu jos pijamalele, apoi aşteptă ca fiecare dintre participanţi să-i tragă câte un şut în fund. Se gândi că îşi merita pedeapsa cu prisosinţă. Dan şi Dacian, doi proaspeţi pacienţi care se remarcaseră la referendum, făcură exces de zel, aplicându-i câte două lovituri.

- OK, îi întrerupse liderul de opinie. Haideţi să vedem cum împărţim portofoliile pentru guvernul paralel, din umbră. Cine se bagă la Ministerul #Metoo, de castrare a bărbaţilor care se uită pofticioşi la femei?

Cosette şi Clotilde ridicară simultan două degete, pe urmă se priviră cu ură. Nu se aşteptau să concureze pe acelaşi post.

- Cum procedăm? îl întrebă Dan pe şeful Statului Paralel.

Marea problemă era dacă cele două femei aveau capacitatea să discearnă între o agresiune sexuală şi un simplu flirt. Confuzia ar fi dat naştere la adevărate drame. Klaus se gândi că, Doamne fereşte!, ar putea să cadă chiar el victimă, aşa că intră în cavou, de unde reveni cu un craniu sustras de la moaştele Sfântului Freud.

- Cine dintre voi două îmi spune dacă această persoană a fost sau nu un agresor sexual?

Câteva secunde, femeile studiară craniul de la distanţă, apoi Cosette îşi făcu curaj şi îl ridică la nivelul ochilor.

- Cred că ştiu! izbucni veselă, de parcă tocmai ar fi descoperit cum să rămână însărcinată doar privind cum înfloresc trandafirii.

- Te ascult, o îndemnă Klaus, destul de circumspect.

- După cât de denivelată este această calotă craniană, cu siguranţă ea aparţine unui bărbat. Mai exact, Sfântului Freud, un moşuleţ despre care ştim cu toţii cât de pervers a fost. El spunea aşa, citez: Privând instinctul sexual de hrana lui naturală, se provoacă urmări neplăcute. Aşadar, avem de-a face cu un agresor sexual fără scrupule, care ar fi meritat să fie castrat, nu canonizat!

Speriat de privirea lui Cosette, Ludovic îşi făcu cruce cu limba.

- Aş putea să-l iau pe Sfântul Freud în salon, pentru fanteziile mele nocturne? întrebă Cosette, înainte ca Clotilde să-i smulgă craniul din mână.

- OK, interveni Klaus, am decis ca portofoliul Ministerului #Metoo să-i revină lui Cosette. Trecem mai departe, la un portofoliu înrudit, şi anume Ministerul Corectitudinii Politice. Cine se bagă, cine candidează?

N-am apucat să schiţez vreun gest, pentru că Dan şi Dacian s-au repezit cu mâinile ridicate. Din nou, doi candidaţi pe un singur loc.

Klaus îl întrebă pe Dacian dacă avea idee despre responsabilităţile ce-i reveneau în calitate de posibil şef la Ministerul Corectitudinii Politice.

- Sigur că da, îi răspuse bărbatul. În primul rând, în orice instituţie, în orice firmă, indiferent că-i privată sau de stat, inclusiv în guvern şi în parlament, trebuie să impunem diversitatea culturală, religioasă, sexuală, rasială şi de gen, în felul următor: la fiecare trei bărbaţi creştin-ortodocşi, vom angaja trei femei, dintre care una musulmană, una aparţinând etniei rome, iar a treia, bisexuală. Căci acelaşi Sfânt Freud, ale cărui moaşte le venerăm, spunea, citez: Fiecare copil se naşte bisexual. La maturitate, fiecare act sexual este unul între patru indivizi.

Extaziat în urma discursului, Dan aplaudă frenetic, până când Ludovic îl pocni cu o coadă de hârleţ abandonată pe-acolo de groparii cimitirului.

Portofoliul Ministerului Corectitudinii Politice îi fu încredinţat lui Dacian. Câteva minute mai târziu, Klaus suspendă şedinţa. În cimitir apăruseră pacientele-pelerine de la salonul 20-22, care îşi lepădaseră din mers pijamalele şi se pregăteau să se închine la moaştele Sfântului Freud (aducătoare de împlinire sexuală).

(va urma)

 

Citește și: