Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2962 vizualizări 9 aug 2019

Îl cunosc, dar nu ştiu de unde să-l iau, mi-am spus aseară, urmărind discursul unui domn bine făcut, la Consiliul Naţional al PNL. În spatele său, pe o plasmă mare cât un teren de minigolf, scria citeţ, pe un fond albastru: „Pentru o Românie normală”.

Domnul acela bronzat, de parcă ar fi coborât din reclamele cu vacanţe în Tenerife, promitea să resusciteze România, să-i facă respiraţie gură la gură, să..., să..., să....

Mă frământ de ieri şi abia în seara asta mi-am dat seama cine era domnul acela trufaş, care - în faţa unei săli ticsite cu liberali de toate doctrinele - se străduia să prindă cuvintele cu prostovolul.

Klaus Iohannis! Cum de nu m-am prins?

Vorbea despre o România din care a lipsit, ca unul care a lipsit, cătrănit de ce vede, dar râzător la ce urmează să facă dacă va ajunge preşedinte.

Pentru prima oară, îl cred. Zicea că vrea să reconstruiască Statul, cu seninătatea surprinsă a celui căruia abia acum i-a ajuns până la nas duhoarea putreziciunii.

Am priceput: Preşedintele suferă de ceea ce psihologii judiciari vor numi amnezie post-prezidenţială. Pur şi sincer, nu-şi mai aduce aminte că, timp de cinci, el a fost Statul.

Citește și: