Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
1431 vizualizări 27 sep 2019

Duminică seara e ajunul Anului Nou (Rosh Hashana).

Luni şi marţi nu se lucrează.

Miercuri şi joi, dr. Avichai Mandelblit, Procurorul General al Israelului, îl aşteaptă pe Netanyahu la audieri. Aşa cum a promis. Procuratura şi-a golit agenda în zilele 2 şi 3 octombrie şi stă la dispoziţia premierului, câte ore doreşte, ca să nu mai dea pretext de amânare.

De fapt, conform legii, Bibi poate să nu se prezinte. Probabil va invoca interesul naţional, cum a mai făcut-o. Acum, misiunea de formare a Guvernului.

Se pot prezenta doar avocaţii lui. Audierea e un drept al inculpatului, nu o obligaţie. Dar e o procedură care trebuie bifată.

Între timp, bălăcăreile de campanie au reînceput. Likud mimează negocierile pentru realizarea unei majorităţi.

Benny Gantz (consiliat de fostul premier Ehud Olmert, cel care a ispăşit, la închisoarea Maasiyahu, un an şi jumătate pentru luare de mită şi abuz în serviciu) aşteaptă ca Netanyahu să eşueze şi să-i restituie mandatul preşedintelui Rivlin. Co-liderul Kahol Lavan a declarat ritos că nu acceptă să fie privat de dreptul de a încerca să formeze Guvernul. Atâta aşteptă cel mai longeviv premier din istoria Israelului.

Nu mă mai îndoiesc că va urma un nou rând de anticipate.

Singura mea îngrijorare ar fi că, eternizându-se la guvernare, Bibi nu va avea timp să-şi scrie opera magna – Arta supravieţuirii politice.

Citește și: