Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
1651 vizualizări 18 iul 2019

Instalat de Macron preşedinte al grupului Renew Europe şi fără să observe că prin preajma Parlamentului European trece râul Senne, Dacien Cioloş şi-a propus să mute Dâmboviţa la Bruxelles.

Altfel nu se explică agitaţia locvace care l-a cuprins după Congresul USR de duminică. Acolo, Dan Barna, a explicat cum a fost propulsat în politică de Morpheus (textul va intra în bibliografiile obligatorii ale SNSPA): „Cred că ştiţi cu toţii secvenţa aceea din Matrix, în care în partea aceea de început Neo primeşte două pastile, una roşie şi una albastră, şi i se spune «dacă iei pastila roşie te vei întoarce la viaţa ta obişnuită şi vei vedea lucrurile aşa cum le vedeai dintotdeauna. Dacă vei lua pastila albastră vei vedea realitatea aşa cum este ea». La fel a fost şi pentru mine”. După care a prezentat succint programul politic al USR pentru Cotroceni: ”Suntem Games of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României. Vă cer doar să aveţi încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes şi în calitate de candidat la Preşedinţia României”.

Ei bine, Dacien Cioloş, el însuşi un Neo în politica mare, ţine să se delimiteze public şi să sublineze că nu e cinefil: „Românii aşteaptă conţinut, să vadă ce idei avem pentru România, nu să vadă cu ce costum s-a îmbrăcat cutare, ce pantofi a avut, ce pastile a mai luat”. Când tocmai pantofii fistichii ai lui Barna au făcut diferenţa faţă de adidaşii de recepţie ai lui Teodorovici. Iar faptul că a încurcat pastila albastră cu pastila roşie i-a adus un plus uriaş de notorietate în frizeria unde, după cum a declarat, îl mai recunoaşte lumea.

Insinuările otrăvite ale unui Cioloş Renewed arată că nu urmăreşte decât să târască în derizoriu viziunea despre nimic a Alianţei 2020. 

Citește și: