Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2175 vizualizări 14 iun 2017

Nu! Nu e vorba de nicio exagerare. Ursuleţ, „Rus(uleţ)”, „Camaradul Ponta” şi „Chirica-Secret Service” pot confirma starea de fapt ce mocneşte în partid, dacă n-au făcut-o deja prin declaraţiile lor de azi, emise în favoarea premierului Grindeanu şi a guvernului său. 

Se ştie cine a creat această situaţie – Liviu Dragnea. Se ştie de ce a creat această situaţie – teama de a pierde legătura cu guvernul şi de a-l scăpa din mână pe „premierul marionetă”, pus acolo doar ca să-i ţină scaunul cald, până când toate instituţiile statului, care lucrează pentru el (CCR, comisii parlamentare, Parlamentul însuşi) îi vor da verde la preluarea frâielor executivului.

Ce nu se ştie?!

De exemplu, cine îi ţine spatele lui Grindeanu, aşa cum se întreba Gabriela Firea, trompeta liderului PSD, care a fost prima şi cea mai vehementă voce, stranie şi exagerată, deopotrivă, ridicată împotriva premierului – sigur, nimeni nu se în îndoieşte că a fost vorba de un input al preşedintelui.

Sau, de exemplu, de unde a prins Grindeanu atât curaj, încât să se ridice şi să umble împotriva tătânelui său politic, refuzând categoric să facă jocul acestuia prin a-şi depune demisia, ca toţi ceilalţi miniştri-roboţei-teleghidaţi, care, deşi nu ştiu unde şi-au depus actele de voinţă, unilateral, în alb, se declară gata - înainte de a le-o cere cineva - să şi le activeze, prompt şi umil.

Sau, tot de exemplu, cum va arăta, din punct de vedere politic, şi ce credibilitate ar mai prezerva un partid, aflat într-o alianţă politică majoritar parlamentară, ce ar depune o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, despre care, până în urmă cu cel mult o lună, nu pronunţa decât aprecieri pozitive, mai mult sau mai puţin bombastice.

Sau, şi mai de exemplu, cum va arăta, în continuare, relaţia dintre partid şi guvernul său, dacă PSD-ALDE nu va depune moţiune de cenzură, iar Grindeanu va refuza, repetat, să demisioneze, după ce ni s-a spus că este puşculiţa unei colecţii generoase de defecte şi neştiinţe, om care a făcut mai mult rău decât bine programului de guvernare şi a calendarului de implementare a măsurilor generate de acesta?

Ce să mai spunem… În general, odată ce ajungi într-o fundătură, fie o ţii tot înainte, până dai maşina de gard, şi suporţi consecinţele, fie dai înapoi, până ajungi de unde ai plecat, motiv pentru care te râde tot natul ieşit pe la porţi.

Tradus, în cazul lui Dragnea, ori îl termini pe Grindeanu, prin orice mijloc, şi ai generat, totodată, şi scindarea partidul; ori renunţi, şi ţi-ai pierdut şi ceva putere şi ceva credibilitate.

Cam cum ţi-ai fi pierdut o viaţă-două (rămânând cu una) la jocurile pe calculator...

Citește și: