Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2295 vizualizări 26 mar 2019

Să vezi ce zice Paşcu, siderat: cică ar trebui să ai fie un simţ de conservare atrofiat, fie tendinţe sinucigaşe, „dacă atunci când şi aşa ai puţini oameni apropiaţi, să faci tot posibilul să ţi-i îndepărtezi şi pe aceştia!”.

Pe urmă, zice iar, filosofic-cătrănit: „De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, chiar dacă e tot atât de adevărat că fiecare pasăre pe limba ei piere!?”.

Dar cui îi ziceee, de ce-i ziceee, cum o cheamă pe pasărea de-o criticăăă, numai Dumnezeu-drăguţul ştie (şi un văr de-al meu ornitolog), precum şi curajul  tăcut, dar nedisimulat, al fostului ministru al Apărării, care, n-am ce zice, combate bine domnule!

Postarea a apărut pe Facebook, a.m., atunci când, probabil, o fi rămas omul fără glas/cu gura căscată, neregăsindu-se pe liste…

Păi, ce să zic?! Ce dacă a fost dumnealui ministru, hăt, acum un secol, şi un vice-preşedinte de PE, chiar zilele-astea, dacă n-a avut detentă; dacă n-a sărit la cap; dacă nu s-a făcut remarcat, zilnic, printr-o pitorească şi cu poalele-n cap, dragoste neţărmurită de ţara noastră, de Rromâniiaaa, pe care o calcă toţi în picioare, lăsată la cheremul europenilor veroşi; dacă nu s-a băgat, şi el, la numărat de voturi, pe sărite, ca la „Şmen-Îndemânatic”.

N-a făcut şi bietul domn’ Paşcu gălăgie acasă la „tante” Europa, şi n-a turnat dulceaţă în galoşii preşedinţilor de continent, câtă a turnat Maria Grapini, la Euro-Panaramă; n-a scris şi domnul Paşcu la gazetă, în America, cestiuni arzătoare la ordinea zilei, cum a scris preotul greco-catolic Chris Terhes – care trăieşte în California şi este preşedintele Coaliţiei Românilor pentru Combaterea Corupţiei – ales de PSD ca să-i reprezinte, probabil, pe ai noştri, din State, la Europa Unită; n-o fi ştiind (ca să ţină pentru sine) Mircea Paşcu tot atâtea câte ştie Claudiu Manda, fost „şef de Serviciu” la Parlament, şi nici nu s-o fi căsătorit/nu şi-o fi cumpărat casă scumpă, zice-se, în buricul Craiovei, luna trecută, cum i s-a-ntâmplat tânărului pesedist, ca să primească şi el un dar de nuntă şi bani de rate la bancă, şi ROBOR nou, la alegere.

A, că a mai zis câte una tare, puternică, hotărâtă, cum a fost aia cu elevii care s-au luat de profa Dăncilă, da! Dar mă tem că e mult prea puţin pentru forţa sa de exprimare: „E vorba fie de repetenţi înrăiţi, care mai sunt în şcoală la vârsta de... 40 de ani, fie de nişte lingăi „didactici”, care cred ca astfel fac pe plac Cotrocenilor, da’ de i-o băga şi pe ei în seamă cineva de pe dealul respectiv ... Jalnic!?”.

Curat jalnic, coane Ionică, şi alambicat, dar ia-i!!

Păi, asta e luptă la baionetă?! Pe viaţă şi pe moarte? Până la capăt? Ca mâine, vin alegerile şi are dreptate şi înlocuitorul matale, Claudiu Manda, care spune, citat de „Sputnik”-Moldova: „Echipa de până acum nu a funcţionat ca o echipă şi am văzut lucrul acesta, colegi care puteau să facă mai mult, colegi care ne-au părăsit pe parcursul acesta”.

Ei, vedeţi că unii au defectat? Aţi crezut că Manda nu vede? Vede, că d-aia e pe liste: ca să vadă şi să audă!!

Şi pe urmă, cum vine asta: „Ar trebui să ai fie un simţ de conservare atrofiat, fie tendinţe sinucigaşe, dacă atunci când şi aşa ai puţini oameni apropiaţi, să faci tot posibilul să ţi-i îndepărtezi şi pe aceştia!”.

Adică, Ioan Mircea Paşcu a fost apropiat de „Nenumitul” căruia i s-a atrofiat „simţul de conservare”, prezumtiv sinucigaş, doar cât s-a aflat europarlamentar pe bani grei? Adică, pe care nu-i pui pe liste îi pierzi de „apropiaţi”?

Păi atunci, ce să zic… Dacă Paşcu i-a pupat mâna lui Dragnea, aşa cum a fost/este el, cu simţuri atrofiate şi gata să sară-n gol, doar cât a stat prin PE, atunci mai bine „îndepărtat”, că pare periculos.

Şi, până la urmă, a întrebat bine şi ăla care a-ntrebat: „Dar europarlamentarii nu se pensionează niciodată, domnule Paşcu?!”. Nu!?

Citește și: