Adrian Sârbu
Adrian Sârbu
30259 vizualizări 3 oct 2016

Nicuşor Dan e îngrijorat, pe bună dreptate, de perspectiva preluării puterii de către PSD şi ALDE, în urma alegerilor organizate de guvernul Cioloş. Aceşti corupţi şi cele patru-cinci milioane, care intenţionează să-i voteze după doi ani de lucruri bine făcute plus un an de prea multă cuminţenie, ar putea câştiga cincizeci şi cinci la sută din voturile parlamentare în unşpe decembrie. Democraţia va fi pusă în pericol, ne ameninţă Nicuşor şi Clotilde care nu se vor alia cu nimeni după ce vor lua zece la sută. Cert.

E îngrijorare mare şi justificată la Cotroceni, în bucătăria nou-nouţă, pe strada Jandarmeriei, pe dreapta, dar numai pe dreapta, la sediul lui Nicuşor de pe Facebook, şi bineînţeles în întreaga Europă, care nu mai acceptă dezamăgiri după Brexit.

Două ture cu bicicleta în jurul Pieţei Matache mi-au trebuit ca să adulmec aceeaşi îngrijorare în aerul Bucureştiului salvat şi să  mă simt obligat să vin cu treişpe soluţii.

Una: Alina Gorghiu să preia conducerea PSD şi să-l ducă unde-o duce şi PNL.

Două: Klaus Iohannis să amâne alegerile, până termină Laura Codruţa Kövesi cele şapte mii de dosare pe care le-a anunţat şi le dă personal  o soluţie definitivă corespunzătoare.

Trei: să nu meargă nimeni la vot pe unşpe decembrie, că e zi de mall.

Patru: USR să absoarbă PSD şi, după o scurtă digestie, să-l elimine din viaţa politică.

Cinci: după finalizarea celor şapte mii de dosare, DNA să preia şi sarcina de Autoritate Electorală Permanentă.

Şase: soluţie secretizată la SRI. Pentru asta nu avem nevoie de sondaje.

Şapte: Minoritatea hipsterilor, prin unicul său reprezentant legitim USR, să primească voturile celor care nu se vor duce la vot pe 11 decembrie.

Opt până la doişpe: se repetă soluţia cinci, până iese.

Treişpe: Soluţia bine făcută. Preşedintele îi va numi pe Dacian şi ceilalţi cioloşi în fruntea oricărui partid / guvern care va supravieţui evenimentelor până la Ignat.

 

Citește și: