Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2268 vizualizări 12 mar 2019

În principiu, cadrul ca atare ne-a fost sugerat, zilele trecute, de Oana Bogdan, dezvoltatoarea care dă PLUS politic partidului fostului premier Cioloş, acesta fiind retuşat/întregit, astăzi, de unul dintre vechii camarazi de guvernare tehnocrată, şi anume Raluca Prună.

Fostul ministru ne-a anunţat, la rândul său, că „s-a despărţit categoric” de partid, din pricină de grotă şi chiar în gura „aşezământului”.

Amestecarea primelor idei din Sapiens (vânători-culegători, care vieţuiau în grup, care le asigura de fapt supravieţuirea prin optimizarea accesului la resurse necesare în imediat - hrana, apărarea), cu forme de share ecomony de tip Uber e cel puţin surprinzătoare”, consideră Prună, făcând referire la viziunile, evident avântate şi neîmpărtăşite ale Oanei Bogdan, care, în opinia preopinentei, „pune în discuţie subiecte serioase – cum a fi proprietatea -, în discursuri neserioase”.

(Pentru cei care au ratat lectura iniţială, reamintim că Bogdan a răspuns, absolut necruţător, întrebării „Ce aţi schimba dacă aţi avea puterea să schimbaţi trecutul?”: „Aş desfiinţa agricultura şi nu aş domestici animalele. Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenţi ai vânătorilor şi culegătorilor, nu am avea proprietăţi şi am trăi în grupuri în loc de cupluri”.

Imediat, şi încă sub imperiul derutei declanşate de viziunea Oanei Bogdan, colac peste pupăză, aflu că, răspunzând unei invitaţii mai vechi lansate de liderul liberal, Ludovic Orban, care ţinea cu dinţii (întregi) să vadă fiecare lider judeţean „cum dă cu parul” în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, oamenii s-au pus pe treabă.

Şoferul unui edil liberal gorjean i-a aplicat un cap în gură fostului edil din localitate. „Eu l-am întrebat pe domnul primar de ce nu se ridică gunoiul, după care primarul a luat foc, a ieşit afară şi s-a întors cu şoferul lui, care a început să-l înjure pe fostul primar. Când ne-am ridicat să plecăm, i-a dat un cap direct în gură fostului primar”, relatează un martor neprotejat.  

Tot mai dominat de prezenţa vie a parului, a arcului cu săgeţi şi a suliţei de vânătoare cu vârf de silex, în arealul imediat, în loc de linişte, fluxul evenimentelor îmi aplică încă o ghioagă după ceafă.

Abia scăpat din braţele justiţiei, care l-au împins să părăsească ţara, determinându-l să se strecoare, ca nisipul, printre degetele autorităţilor, Sebastian Ghiţă - candidat în 2016 la parlamentare, din partea PRU, şi doritor să candideze (zice-se), anul acesta, pentru Europa, din partea alianţei PRM-PRU (dacă va fi posibil) - ameninţă bandele #Rezist cu bătaie, şuturi în fund, dumnezeu mamii şi palme cafine central. „Dacă le mai prindem pe străzi pe bandele #Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiţiei, s-ar putea să se întâlnească cu nişte cetăţeni de la Partidul România Unită, care să le dea nişte şuturi în fund şi să îi trimită acasă”.

Întrebat dacă vrea să facă, precum în Brazilia, patrule civile, omul de afaceri şi europolitică zice că poate face „ca oriunde”, câtă vreme există legi şi instituţii care nu sunt respectate. „Dacă Poliţia nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei (…) Suntem atenţi, şi cum îi vom prinde pe străzi bătând vreun ministru, distrugând instituţii şi sărind pe gardurile Parlamentului, o să le dăm o mamă de bătaie. Să plece la ei acasă şi să ne lase în pace”, a anunţat Ghiţă pe toată lumea interesată de dinamica viitorului.

Şi dacă la toate acestea adăugăm ameninţările doctorului Rădulescu, violenţele Jandarmeriei şi ale unor grupuri de ciomăgari infiltrate în masa demonstranţilor paşnici, pietre, pulane, scuipaţi, palme, îmbrânceli, vulgarităţi, obscenităţi, ameninţări, tacâmul noului proiect de ţară e complet.  

Eu zic că nu e greu de realizat.

Am rezolvat noi proiectul integrării europene şi euro-atlantice, dar unul ca ăsta, întru împlinirea căruia nu trebuie să ne deplasăm decât până la Ohaba-Ponor. Acolo s-au descoperit „vestigii ale culturii musteriene aparţinând omului de Neanderthal”.                                       

Citește și: