Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2491 vizualizări 20 ian 2020

Guvernul Orban îşi cere moţiune de cenzură. E pe picior de plecare de când a intrat în Palatul Victoria. Dar, ca să se ajungă la anticipate, trebuie să dispară cu Parlamentul de gât. Ludovic Întâiul mai are o singură aspiraţie: să devină Ludovic al Doilea.

În consecinţă, PNL trebuie să îşi asume mai multă răspundere decât are.

De cuius, defunctul Executiv Dăncilă şi-a făcut datoria: le-a lăsat liberalilor greaua moştenire. Depinde de ei să n-o risipească, astfel încât orice gogomănie să poată fi pusă în continuare pe seama PSD.  

Cu bagajele la uşă, câţiva miniştri liberali, ahtiaţi după imagine, au demarat proiecte megalomaniace – la Interne, la Muncă, la Educaţie. Important e să le plimbe prin faţa camerelor de luat vederi. Dacă domnul Vela pare mai vioi când face instrucţie cu poliţiştii şi jandarmii, doamnă Alexandru, mohorâtă, cu profilul său dantesc, a devenit coşmarul din bolgia pensionarilor. Cât despre buimăcita doamnă Anisie, n-are cum să sară peste umbra sa de inspectoraş şcolar.

Pamfletarul Vasile - un caz special. Domnul Cîţu e profund motivaţional. La câtă caterincă proastă face, orice jmecher e îndreptăţit să creadă că are în buzunarul de la spate mandatul de ministru al Finanţelor. (Apropo, ieri premierul, într-un interviu-fluviu, se întreba îngrijorat „dacă” ne loveşte sau nu criza financiară, astăzi ministrul de resort adăuga doct: „Doamne, fereşte!”). 

Totul se va sfârşi prost, ca să înceapă şi mai prost, pentru că nu bătăliile de idei, nu confruntările de proiecte decid soarta României, ci trădările şi traseismul politic cel mai năucitor.  

Vor fi doctorii în Intelligence din PSD destul de isteţi să priceapă că atunci când ceva funcţionează anapoda nu trebuie oprit brusc?  

Sursă FOTO: Partidul Naţional Liberal / Facebook

Citește și: