Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
3079 vizualizări 1 nov 2019

Dacă în cel mai nou sondaj de opinie dat publicităţii, realizat în perioada 8-28 octombrie, candidatul Iohannis are 45,7 la sută, iar înainte cu o săptămână – la o altă casă de sondaje, cu altă metodă, dar presupun cu acelaşi electorat – avea 37 la sută, Ludovic Orban e perfect îndreptăţit să declare că viitorul preşedinte poate cîştiga din primul tur.

(Venerez casele de sondaj. Au solicitudinea legendară vânzătorilor de la Harrods: fiind o cerere imposibilă, avem nevoie de puţin timp în plus s-o onorăm).

Prin urmare, dacă Iohannis a urcat într-o săptămână cu 8,7 procente, înseamnă că, în cele nouă zile care am mai rămas până la primul tur de scrutin, va ajunge la minimum 54 la sută.

Ca specialist – conduc cunoscuta casă de sondaj LSMP (Lasă-i Să Moară Proşti) – pot estima că, dacă va câştiga din primul tur, ceilalţi candidaţi ar trebui să ia zero. Dar la ce le-ar folosi procentele, dacă pierd competiţia? E posibil, totuşi ca - într-un gest de generozitate politică - învingătorul să împartă simbolic celorlalţi 13 procentele care îi prisosesc.

Dacă alegerile încep şi se încheie pe 10 noiembrie, cum ar fi de dorit, vechiul Preşedinte câştigă timp să intre în pielea noului Preşedinte.

Lucrul Bine Făcut trebuie băgat în programul „Rabla”, astfel încât Klaus Iohannis să poată conduce o Românie Normală. 

 

Citește și: