Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
4652 vizualizări 13 ian 2019

Se spune că politica - a constatat, la vremea lui, preşedintele Reagan - “e a doua cea mai veche meserie din lume. Încep să realizez că e izbitor de asemănătoare cu prima”.

Ronald Reagan a fost autorul unor ziceri memorabile, dintre care prima în topul meu e următoarea: “Nu sunt îngrijorat în legătură cu deficitul. E destul de mare să-şi poarte singur de grijă”.

Anecdotele cu Bill Clinton sunt aproape la fel de multe precum cele care îl au ca erou pe George W. Bush. Clinton însuşi a încercat să fie (auto)ironic în câteva rânduri: “A fi preşedinte e ca şi cum ai conduce un cimitir. Ai o mulţime de oameni sub tine şi niciunul nu te ascultă”.

Gluma clasică americană despre politicieni e asta: într-o noapte târziu, pe o stradă lăturalnică, un tâlhar cagulat îi pune pistolul în coaste unui trecător. “Dă-mi toţi banii tăi!”. Indignat, omul îi răspunde “Nu poţi face asta. Sunt congresman!”. “În cazul ăsta, dă-mi toţi banii mei!”.

Ultimul banc despre Donald J. Trump (deşi, dacă mă gândesc mai bine, ţinând seama şi de frenezia sa divulgatoare, poate că nu e un banc): ca să nu le poată dezvălui Preşedintele pe Twitter, Pentagonul a schimbat codurile nucleare, extinzându-le la peste 140 de caractere…

 

Citește și: