Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
1865 vizualizări 11 iun 2017

Contrariaţi, curioşi, nerăbdători, am citit şi noi ce a postat/declarat premierul Grindeanu pe Facebook. Iată:

„România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care ne pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii. Dar pentru asta avem nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Votul din decembrie 2016 ne-a arătat că şi românii vor acelaşi lucru: un guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil. Această încredere pe care ne-au acordat-o românii nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri - într-un cuvânt INSTABILITATE.

Vizita lui Klaus Iohannis în SUA a relansat parteneriatul nostru strategic. Întâlnirile pe care le-am avut în Israel, Austria, Franţa şi Croaţia, contactele cu oficiali UE, tot acest efort merge în aceeaşi direcţie: să arătăm că România este capabilă să-şi respecte promisiunile, că investitorii pot avea încredere în noi. Depinde de noi să arătăm că suntem o naţiune unită şi determinată să meargă pe drumul cel bun. Cred că dialogul între Preşedinţia României, Senat, Camera Deputaţilor si Guvern este important. Ca români, avem în faţă aceste oportunităţi. Doar trebuie să avem suficientă maturitate politică şi viziune să şi profităm de ele. De aceea, România are nevoie de stabilitate si predictibilitate”

Despre această postare/declaraţie este vorba, şi a apărut în urmă cu patru ore pe pagina premierului. Acest text îl nemulţumeşte, extrem, pe Dragnea. Pare că-şi impune să zâmbească, dar nu reuşeşte decât să deseneze un număr important de grimase, Grindeanu gen. I s-au uscat buzele. Pare mai palid ca de obicei.

„De ce cere Grindeanu stabilitate? Nu aveţi impresia că e vorba chiar de o ameninţare voalată?” este întrebat liderul PSD. „Stabilitatea nu ţine de un singur om. Iar ceea ce a postat el pe Facebook îmi dă serios de gândit”. „Aţi mai vorbit cu premierul în ultimul timp”, vine o altă întrebare. „Da! Azi-noapte!”

Tot noaptea, ca…?

Deci, în plină evaluare a actului de guvernare, a implementării programului, „care nu e uşor, e complex, e complicat - spune Dragnea – unde au apărut deja nişte întârzieri; trebuie să vedem de ce, ce s-a întâmplat” -, şeful îl sună pe Grindeanu. Noaptea. De ce?

Postarea premierului poate fi răspunsul dat unei ameninţări, unui şantaj, unui discurs  vindicativ, belicos, al liderului social-democrat. Poate că acesta i-o fi spus, direct, lui Grindeanu, ce a comunicat şi „privitorilor” săi, la tv: „EU, în campanie, am prezentat un program de guvernare. Al partidului! Oamenii care îl pun în aplicare nu contează. M-aţi auzit pe mine, atunci, rostind vreun nume de premier?!”.

Sincer, nu. Aici are perfectă dreptate Liviu Dragnea. Nu am auzit nici nume de premier, până în ultimul moment, nici de miniştri, secretari de stat etc, etc. Ca să fim corecţi, nu am auzit decât numele lui, şi am văzut doar chipul lui, mereu luminos. Precum şi repetatele promisiuni că, de fapt, chiar el, liderul, va superviza guvernul şi actele sale, la partid, săptămânal. Că el, Liviu Dragnea, e tăticul tuturor, şi că mai stă – am aflat acum - şi pe un „morman” de demisii în alb, ale guvernanţilor.

Cu toate acestea, şeful PSD se declară nemulţumit de cum merge guvernul, de poticneli, de întârzieri…

Adevărul este că e greu să fii şi premier fantomă. Căci fantomele-astea doar te sperie şi te critică, nu se bagă la construcţie!

Citește și: