Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2448 vizualizări 20 iul 2019

Iată „disertaţia” lui Codrin pe o temă sensibilă: „Klaus e fericit! Foarte fericit! Şeful său, Macron, l-a anunţat că va retrage imediat candidatura procurorului francez, ca să-i facă loc Codruţei. Ca să nu-l încurce cumva „mama cătuşelor” cu vreo candidatură surpriză la prezidenţiale. Ca să fie bine, ca să nu fie rău! Poţi să nu-i spui „sărut-mâna” unui astfel de Şef? Păi, nu poţi!”, spune Codrin Ştefănescu.

Pe bune?!

Şi ce să-nţelegem noi, cu toţii, de aici?! Că Ştefănescu ar vrea, poate, ca fostul şef DNA să candideze la prezidenţiale, în ţărişoară?

De ce să vrea asta, Codrin Ştefănescu, câtă vreme parte din PSD, precum şi apropiaţii lui Dragnea, susţin că varianta pentru prezidenţiale, cu Codruţa în pole-position, pentru Cotroceni, ar fi fatală PSD?

Ar vrea Codrin ca, odată ajunsă, Kovesi, în fotoliul de preşedinte al ţării, să taie în carne vie la baza din Kiseleff? Să pună toate tunurile pe PSD-ul condus de Viorica Dăncilă? Să-şi răcorească sufletul, uitându-se cum partidul - care a renunţat la el, fără remuşcări - va fi călcat în picioare, aşa cum au pus rămăşag mulţi lideri social-democraţi, declarând că, odată ajunsă preşedinte, Laura Codruţa Kovesi va face prăpăd la Şosea?

Să dorească asta, Codrin Ştefănescu, dintr-un infinit puseu revanşard, de vreme ce, dacă nu se va alege şefa Parchetului European, atunci e sigur, Kovesi se va alege, musai la Cotroceni?!

E mai supărat fostul secretar general al PSD pe Klaus Iohannis, decât pe Kovesi, omul pe care Kiseleff-ul a pus toate tunurile, atunci când se afla în fruntea DNA?

Ce jocuri încearcă să organizeze Codrin Ştefănescu, încât să fie atât de făcut leoarcă pe intenţia Parlamentului European, a lui Macron, şi a lui Iohannis, de a o impună pe Laura Codruţa la şefia Parchetului European, câtă vreme, într-o atare situaţie, fosta „mamă a cătuşelor” – aşa cum chiar fostul secretar general o numeşte - va fi mai departe ca oricând de teritoriul dâmboviţean, în care a „tăiat şi a spânzurat”, de mână cu statul paralel – Coldea, Maior&Comp.?!

Este aşa de supărat Ştefănescu faţă cu ideea că România va scăpă de Kovesi?!

Pe cine ar vrea să se răzbune manipulatorul lui Dragnea, ajuns pe cai mari, după ce, el însuşi, l-a ameninţat pe liderul social-democrat, într-un CEx, organizat anul trecut:  „Şi eu te pot întrerupe oricând şi pot spune lucruri cu care sărim în aer!”, i-a spus acesta fostului preşedinte PSD.

Să fi avut impresia „implantul Ştefănescu” în PSD, că va putea manipula/conduce, el însuşi, alături de asociaţi, partidul lui Iliescu/Năstase, prin diverse malversaţiuni?

Altfel, n-ai cum să te declari dezamăgit/supărat/ofensat pentru că PE o susţine pe Kovesi la şefia Parchetului, doar pentru că această numire îţi devastează ficaţii, în loc să admiţi, pragmatic, că, dacă, dimpotrivă, fosta şefă DNA ar ajunge la Cotroceni, PSD ar fi primul care ar avea de suferit?!

E posibil ca, Ştefănescu, pentru a-şi ostoi setea de răzbunarea pe Dăncilă şi pe staff-ul partidului, care l-a desfiinţat politic, să încerce să facă tot ce-i stă în putinţă – iar acest „tot” este, ca să fim sinceri, unul insignifiant – spre a demobiliza PSD?!

Întrucât, e de la sine înţeles că o Laura Codruţa Kovesi, aflată în staff-ul Europei, va fi mult mai puţin periculoasă într-o eventuală luptă, „corp la corp”, cu garnitura PSD, de la Bucureşti.

Să nu înţeleagă asta Ştefănescu, sau, pur şi simplu, să nu-i convină?! 

Citește și: