Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
4887 vizualizări 21 feb 2019

Răspunsul fiind atât de simplu - ”cu şustă pentru Iohannis” - propun să-l complicăm, ascultând părerile moralizatoare ale unor personaje politice, precum şi o morală, o coda con tutti, fix/exact ca în fabula ”Lupul şi cucul” de Al Donici.

În primul rând, Traian Băsescu consideră că nominalizarea este iresponsabilă, ceea ce poate genera unele consecinţe, gen: fie domnul Cuc are un dram de responsabilitate şi renunţă la nominalizare, fie preşedintele Iohannis (poate) respinge propunerea, bazându-se pe realitatea că, la solicitarea premierului PSD, a semnat decretul de remaniere din funcţia de ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc, pentru incompetenţă, în octombrie 2017.

Şi totuşi, de ce Cuc? Băsescu, răspuns final: ”Nominalizarea lui Răzvan Cuc este rodul unei decizii destinată a servi clientela de partid a lui Dragnea, pe care trebuie s-o servească pentru a se menţine pe funcţie”, ataşat unei strâmbe politice gen oare cât de slabi şi neluaţi în seamă au ajuns baronii PSD, ca să-l lase pe Dragnea să-l impună pe ”deplin compromisul profesional” Răzvan Cuc, ei ştiind că acest lucru face rău şi imaginii PSD?

Auzi?! Afurisit dom’ Băsică (senior)… Săracu’!

În al doilea rând, Victor Ponta, scrufulos la datorie, după cum îl ştim, cunoscându-l noi deplin abia după evadarea din ”Absolom” (pour les connaisseurs, n.a.) spune: ”PSD oferă cel mai grotesc şi ridicol spectacol - sub ordinele odiosului Dragnea (”Mon-Frere”, cum ar veni) şi cu semnătura sinistrei Dăncilă, schimbă guverne şi miniştri ca pe şosetele lui Arsene!”

Mă rog, în legătură cu Arsene, îi vom lăsa pe esteţi să se pronunţe, noi rezumându-ne la identificarea cuplului ”Odiosul şi Sinistra”, mesaj subliminal transmis alegătorilor, bonus, un capitol din memoria lui Ponta: Cuc de la Giurgiu a fost ministrul “zero kilometri”. Acum Cuc de la Neamţ devine un profesionist şi el trebuie să semneze nişte contracte de şosele şi autostrăzi cu cei care au înlocuit Teldrum.

După cum se poate vedea, concluziile nominalizării lui Cuc la Transporturi sunt dure, dar perfect plauzibile.

Cu atât mai mult, cu cât Marian Oprişan, prototipul baronului PSD, a reacţionat ca avionul cu reacţie, pur şi simplu: ”Adevărul e că Liviu Dragnea, de când a ajuns la Bucureşti, s-a metamorfozat în preşedintele cu anumite valenţe… Mai face din când în când pe stăpânul partidului“, a spus Oprişan, cu referire la nominalizarea lui Cuc şi luat de valul propriului eroism pesedist, înspumat, a continuat cu aplomb. ”În anul 2019, se finalizează mandatul lui Liviu Dragnea şi al conducerii şi trebuie organizat congres, la finalul lunii octombrie. Liviu Dragnea mai greşeşte şi el din când în când, dar e băiat bun,” a bălmăjit-o Oprişan de la Focşani.

Ei bine, supus unei astfel de canonade, grupul ”Daddy-PSD” a reacţionat la rândul său, declanşând insurecţia logicii elementare: Atenţiune! Începând de azi, ”campania electorală a lui Iohannis ”Beţe-n-Roate” va costa România câte 6,9 milioane euro/zi, reprezentând fonduri europene neabsorbite la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Dezvoltării”. Aceasta, spune autorul anunţului, este, în medie, valoarea fondurilor europene absorbite pe zi lucrătoare de cele două ministere, în 2018.

Adică, undeva la două miliarde şi jumătate de euro. Bani, frate, bani, ce să mai...

În consecinţă, toţi banii care, cică, ar fi urmat să piară de azi încolo, ducându-se pe apa Sâmbetei, s-ar fi regăsit în nota de plată/decontul lui Iohannis, în lupta pentru reocuparea Cotrocenilor.

Toate pierderile, deficitele, scăderile de PIB, ROBOR-ul, cursul de schimb valutar, pensiile (doar) întârziate, salariile (doar) micşorate, creşterea preţurilor (doar) de două-trei ori, toate-toate - întrucât toate ar să poarte un singur nume - s-ar fi numit, de mâine ”Falimentarea ţării lui Iohannis, de către el însuşi”.

Vă imaginaţi o supapă mai fermă, mai eliberatoare, mai izbăvitoare pentru PSD-ALDE decât o astfel de acuză? Eu, nu!

Şi, când-colo, ce să vezi?! Şocul sezonului: Iohannis îl acceptă pe Cuc la Transporturi! Gen: ”Mână birjar şi du-mă-n noapte!”

P.S. Morala fabulei lui Donici sună cam aşa: ”Între oameni iar sunt unii/Cu colţi de lup înzestraţi:/Ori în care parte-a lumii,/ Ei vor fi tot ne-mpăcaţi”.

Păi, chiar aşa! E cuşer, dom’ preşedinte, să ne faci, tuturor, una ca asta?! E posibil? N-aş fi crezut!! Lamentabil…

 

Citește și: