Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
4782 vizualizări 26 aug 2019

La vârsta când ar trebui să se gândească la Regele Lear, Mircea Diaconu visează să intepreteze rolul de preşedinte al României.

Între politrucii duşi cu pluta sau plecaţi cu sorcova, Diaconu s-a aflat  cinci ani tot într-o glumeţie – de la Bruxelles la Bucureşti şi viţăvercea. 

Acum s-a aşezat pe treptele Ateneului şi se prezintă, cu talent, drept „cel mai banal om din România”. Banal, banal, sărac de nume (zice că n-are decât două şi îşi face un atu electoral din asta), dar stup de bani.

Ce poate fi mai motivant pentru alegătorii care nu-şi pot plăti facturile? Să spere că vor ajunge şi ei banali într-o bună zi (dacă banal vine de la ban).  

Mircea Diaconu a intrat din nou, perfect, în pielea independentului şi a început chiar să creadă că-i va ieşi din nou figura de la europarlamentare: să câştige miraculos.

Doar că taumaturgii politici care l-au căpătuit atunci nu mai au astăzi nici puterea, nici dorinţa de a o face. Rolul pe care i l-au pregătit lui Diaconu e de pasăre-scobitoare, zisă „pasărea crocodilului”, micuţa aripată care se hrăneşte cu ce pică printre colţii marii reptile PSD.

 

Citește și: