Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2000 vizualizări 2 oct 2019

Pe 13 noiembrie se vor împlini 135 de ani de când vedem aceeaşi piesă. Nici actorii nu par alţii, doar recuzita s-a schimbat. Tot moftangii, mofluji, scamatori, ultraprogresişti. 

Opoziţia, la toartă, are astăzi – ca niciodată – destule semnături să răstoarne Guvernul eşuat, ticălos şi bampir, care trebuie demis „de urgenţă”, nu poate fi lăsat nici un minut în plus să tortureze „alegători, cetăţeni, public”.

Cu „machiaverlicuri” şi „daraveri de clopotniţă”, pesediştii s-au optintit să împingă votarea moţiunii sâmbătă. E zi nelucrătoare! au sărit ca muşcate damele bune de la PNL. Afront la Constituţiune! au protestat  venerabilii oameni noi în politică. Toţi au dreptate: parlamentarii se sacrifică pentru ţară de luni până miercuri după prânz.  

Zâmbeşti a râde, ca la un banc vechi: „Luptăm până la unu!”, că la unu şi-un sfert avem pauza de masă. Schimbare, revoluţiune să fie – dar de la cafeluţă la ciorbiţă!

(Până să fie decontectată de la resurse, guvernarea Dăncilă  e ţinută încă în pervaz de unii pregătiţi s-o şteargă înainte de priveghi). 

În spatele acestei agitaţiuni patriotice, un înalt balerin public, şeful Antimafia, face plié-uri la bară: ba invocă un „amplu proces cognitiv”, ba cere două săptămâni de concediu să poată rezolva de îndată problemele instituţiei, ba îşi dă demisia „de onoare”.

Comédia asta se va mai juca, dar în curând cu ţara goală.

Citește și: