Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2567 vizualizări 11 iun 2019

Păi, dacă toate speranţele tale de opoziţie, revigorată de votul electoratului pentru europarlamentare, stau în votul „clandestin”/underground al aleşilor PSD-ALDE, atunci, ai rupt cuiul.

Ia uite ce zice Alina Gorghiu: „Moţiunea nu ţine doar de voinţa politică, ţine şi de aritmetica parlamentară. E un clişeu care, din păcate, e o realitate. S-au făcut discuţii, sper să existe şi rezultate. Însă Opoziţia este obligată să depună această moţiune de cenzură şi va fi un demers concretizat”.

Adică, de genul: dacă ne-au dat ăştia/electoratul o bătaie de cap în plus, şi anume ne-au obligat, noi ne facem datoria şi concretizăm demersul, indiferent de rezultat.

Corect! Apoi, aceeaşi adaugă: „Doresc să existe acei parlamentari din majoritatea PSD-ALDE care ne lipsesc, astfel încât moţiunea să fie un succes, să facă pasul în votarea moţiunii”.

Ei, asta e , cu adevărat, surpriza etapei. Din întreg electoratul votant – să-i spunem o sută la sută – doar, aproape, 30 de procente au votat PSD-ALDE. Restul, ca să-i spunem aşa, a votat, ce să vezi, tot felul de anti-pesedişti, anti-Dragnea, anti-Dăncilă, anti-Firea, anti-Putere, pur şi simplu.

Ei bine, şi totuşi, ca să treacă moţiunea de cenzură, depusă de Opoziţie/PNL împotriva guvernului Dăncilă, liberalii au nevoie de voturile unora din alianţa aflată la guvernare.

Încurajator!

Şi, pe urmă, ce faci cu prezumtivii „defectori”?! Îi iei la guvernare?! Le dai posturi în ministere?! Îi iei consilieri? Sau ce?!

Nu pot să cred că, după un astfel de tur de forţă al românilor cu drept de vot, Alina oftează, invocând conştiinţa aldist-pesedistă.

Ei bine, am să-i dau o veste proastă: parlamentarii PSD nu vor participa la vot! Ca să vezi! A spus-o Dăncilă.

„Parlamentarii PSD vor merge în sală dar nu vor vota. A fost decizia de azi a partidului”.

Numai niscai politicieni lipsiţi, profund, de simţul realităţii, au putut lua în calcul faptul că PSDăncilă îşi va lăsa nemulţumiţii să acţioneze, de capul lor, asupra „maşinii de vot”.

Dar, şi mai interesant este faptul că nemulţumiţii, în atare situaţie, aproape că nici nu mai mişcă/există.

Organizaţia de femei a PSD o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al partidului, la alegerile prilejuite de congresul din iunie.

Marele duşman, Gabriela Firea, anunţă şi ea că, deşi nu va participa la congres, pe motiv de boală, va susţine candidatura Viorichii. „Foarte bine, este premierul României, de ce să nu candideze? Şi aşteptăm să vedem cine se mai înscrie. Eu nu voi fi la congres, dar o voi susţine moral din spital, dacă mă voi putea uita la televizor”, a declarat Primarul General.

Şi cine ar putea crede că toţi aceşti oameni o vor susţine pe Dăncilă, la congres, în lupta sa pentru şefia partidului, dacă, între timp, s-ar pune problema ca distinsa premieră să fie abandonată la moţiune?!

În consecinţă, Opoziţia care îşi pune baza în oamenii puterii, pentru a o alunga pe Dăncilă din fruntea guvernului, cu cabinetul ei cu tot, ori s-a dereglat de la butoane, ori ne ia de proşti.

Una din două.

Citește și: