Marian SULTĂNOIU
Marian SULTĂNOIU
2435 vizualizări 24 mar 2019

Aflată la Braşov, pentru a pune în funcţie un nou lider de filială – şi anume, tot pe cel vechi -, o garnitură reprezentativă din Kiseleff a organizat şi un miting de susţinere, un fel de partidă amicală în inter-sezon. Astfel, liderul echipei, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a rostit în faţa auditoriului memorabila lozinca – permisă în acest amical neorganizat de UEFA –, preluată din învăţămintele vechiului său mentor, despre care se zice că l-ar fi botezat „Bulă”: „PSD este singurul partid românesc, care nu este finanţat din străinătate, format din oameni normali, muncitori, nu ca ceilalţi. (…) Azi, ne batem între români şi cei care sunt împotriva României. Să spuneţi tuturor - prietenilor, colegilor, familiei - lucrul acesta. Anul acesta ne batem pentru România!", a afirmat Ştefănescu, trepidând într-un fel de break dance cu sărituri mici, joase, şi strângeri spasmodice de pumni, la fel ca-n WTA ten(n)is.

Cum s-ar spune, vorba lui Moscopol, tot ce e românesc nu piere, ci se distilează/concentrează/fezandează în PSD, ocrotit de mâna secretarului Ştefănescu.

Sigur că, într-o campanie precum cea care tocmai a început în România, gen „pe ei, pe ei (pe toţi), pe mama lor”, orice spui poate fi interpretat ca făcând parte din strategia războiului. Cu o condiţie: să nu te iei la trântă cu imaginaţia lui Petre Ispirescu, să nu vrei să-l înfrunţi pe Creangă, să nu-i ataci pe fraţii Grimm.

Întrucât, altfel, te vei vedea agăţat de către maestrul-stegar Tudose, lângă drapelul poveştilor penibile, dar nemuritoare, ca să fâlfâi odată cu acesta (cu steagul!!).

„Pe unii care trăiesc în lumea lor e bine să nu-i contrazici. Se recomandă şi în tratatele de medicină. Lasă-l, are bau-baul sub pat, nu-l contrazice. Celor care le ies balaurii de sub pat e bine să nu-i contrazici. Eventual le recomanzi să taie picioarele de la pat ca să stea patul lipit de podea să nu mai aibă loc bau-baul acolo”.

A povestit Tudose, alt comic-fantezist tocmai evadat de pe scena PSD, care, după cum se vede, le-a rămas strâmtă comedianţilor din Kiseleff.

Iar dacă tu, dragă cititorule, vei crede că povestea s-a-ncheiat aici, în acest punct, fugind de penibilul absolut, ei bine, te înşeli amarnic.

Şi, odată mi ţi-i înşfacă Ştefănescu-Făt-Frumos, de coarne, pe Bau-Bau şi pe Balaur, şi mi ţi-i sloboade-n văzduh, şi zice, pentru ştiripesurse.ro: „Domnul Tudose a prins glas şi încearcă să ne dea replici. Îi reamintesc un lucru, anume că noi, cei curaţi din PSD, de multe ori în viaţă, fără să ştim, am stat la masă cu bau-baul şi cu balaurul, şi fiind de buna credinţă chiar am susţinut să ajungă prim-miniştri. S-a dovedit că ne-am înşelat şi noi, iar ei i-au înşelat pe toţi, inclusiv pe români. Prin urmare, bau-baul şi balaurul şi-au făcut partid politic la ordinul zmeului şi încearcă să îi prostească pe români dându-se curaţi şi nevinovaţi. Dar la fel ca în povestea românească, şi în politică, în final, Făt-Frumos va învinge, iar balaurul şi bau-baul îşi vor pierde capul la vot”.

Ei, aşa o politică ne trebuie nouă, ca-n… basme, aş spune, parafrazându-l pe Caragiale.

Şi-am încălecat pe-o şa, şi-am turmentat Europa.

Citește și: