Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
1695 vizualizări 1 ian 2020

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti ne-a aşternut un lung mesaj de Anul Nou. L-am răscitit şi l-am înrămat.

Trec peste pasajele cu întărirea parteneriatului strategic, necesitatea reformării Justiţiei, a luptei anti-corupţie, combaterii traficului de persoane etc. - sunt punctajele cunoscute ale Departamentului de Stat, inclusiv ceea ce în 2020 va purta numele de „privatizări suplimentare”.

Subliniez ce m-a uns pe suflet: „A sosit momentul ca românii să-şi reafirme rolul de frunte în Europa şi în lume, în domeniile artelor şi ştiinţei, în producţia agricolă, în producţia de energie şi cea industrială, construind o economie vibrantă şi o societate măreaţă care trăieşte în conformitate cu şi respectă statul de drept şi libertatea religioasă (...). Românii au suferit destul; acum este momentul ca ei să prospere. Acum este timpul ca toţi românii să îşi crească nivelul de trai, nu doar elita şi cei cu legături politice”.

Sar la concluzie: „Am încredere deplină că toate aceste obiective ambiţioase pot fi îndeplinite. România este la un pas de măreţie”.

Îl cred. Nimeni n-a mai avut curajul, de muuuultă vreme, să vorbească despre măreţia României. Până şi Macron, care consideră că naţionalismul e „o lepră”, invocă, de câte ori are ocazia, cu patosul lui de Gaulle, măreţia Franţei.

„La un pas de măreţie”... Nu ştiu cu ce măsoară pasul ambasadorul Zuckerman, dar m-a făcut să îndrăznesc să cred că, în sfârşit, România ar putea conta. Din acest vis frumos nu m-aş mai trezi în 2020.  

Foto: Twitter / Ambassador Adrian Zuckerman

Citește și: