Lelia MUNTEANU
Lelia MUNTEANU
2525 vizualizări 22 iul 2019

Ivit prin sciziparitate, partidul ProRomânia (ce nume inspirat!) s-a ales la europarlamentare cu un scor care a dat de lucru STS-ului la fel de mult ca udemeriştii din Vinţu de Sus.

Victor Ponta îşi poartă mândru bundiţa cu flori cusute-n ibrişin peste cămaşa Bigotti.

Şi-a tras cel mai intelligent consilier - pe însuşi fostul şef al SIE, Predoiu - s-a înfipt în intersecţie şi crede că dirijează traficul politic.

Azi, de pildă, s-a întâlnit la o tocmeală pentru prezidenţiale cu Dăncilă şi Tăriceanu. ”Discuţii informale”, zice academic. Iar într-o  postare pe Facebook ne explică: ”Am insistat doar pe obiectivul principal al ProRomania - o schimbare radicală faţă de tot ceea ce s-a întâmplat din Ianuarie 2017 şi până în 27 Mai 2019: asigurarea unei guvernări eficiente şi a unor reforme adevarăte în domeniul administraţiei publice, al economiei şi finanţelor, educaţie, sănătate, mediu şamd”.

Cu alte cuvinte, târguiala-n trei, o caterincă politicianistă menită să menţină ProRomânia în atenţie, ne e vândută ca simposion despre buna guvernare.

În 13 iunie, la ora 16, când cu picioare vesele s-a dus la Cotroceni să semneze ”Acordul Politic Naţional” propus de preşedintele Iohannis, baciul ProRomânia s-a exprimat onctuos, dar cât se poate de clar: ”Şi le-am spus tuturor că, uitându-mă în Europa, după 20 de ani de preşedinte de dreapta, în 2024 va fi în sfârşit şi un preşedinte de centru-stânga şi am venit să pregătim momentul”.

Tălmăcesc pentru Vasilica Consensuala (cacofonie de neevitat): ultimul preşedinte de stânga a fost Ion Iliescu, care şi-a încheiat mandatul în decembrie 2004. Au urmat 10 ani cu dreptaciul Băsecu şi încă 5 (total 15) cu Iohannis. Până în 2024, ne mai aşteaptă încă 5 cu Iohannis – total general: 20. Adică Ponta l-a asigurat pe Iohannis că va lua şi al doilea mandat.      

Citește și: