Gandul
321 vizualizări 20 ian 2020

Rechizitoriul are 400 de pagini şi cuprinde detalii şocante. Sorin Ovidiu Bălan vorbeşte în EVZ despre ipoteza răpirii Luizei Melencu: „Încă din vara anului trecut, când s-a făcut reconstituirea, am avut o îndoială că lucrurile s-ar fi petrecut aşa cum le-a descris Dincă.

Povestea era aşa.

Dincă o vede pe fată la intersecţia numită „Văduva”, unde se făcea autostopul spre Craiova. O ia la ocazie. Pe scaunul din faţă are puse câteva obiecte, pentru ca viitoarea victimă să se urce pe bancheta din spate. De ce? Pentru că maşina era capcanată. Cităm din rechizitoriu:

„Inculpatul DINCĂ GHEORGHE şi-a transformat şi autoturismul într-o veritabilă 1capcană” din care, odată urcată pe bancheta din spate, victima nu mai avea vreo posibilitate să scape ori să ceară ajutor: blocarea portierelor era la dispoziţia exclusivă a şoferului prin acţionarea unui buton aflat în partea din faţă a autovehiculului, iar sistemul de deschidere a geamurilor acestora fusese anihilat în mod deliberat de către inculpat”.

„(…) iar propria locuinţă într-o adevărată închisoare asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa. (…) toate geamurile locuinţei au fost astupate cu cărămizi tip BCA şi bucăţi de OSB şi Polistiren expandat, iar  spaţiile rămase au fost astupate cu spumă poliuretanică. În camera amenajată ca şi dormitor, aflată la parterul imobilului, inculpatul DINCĂ GHEORGHE  şi-a confecţionat, la o înălţime adecvată, un pat cu un cadru din fier beton, pe care apoi l-a sudat în perete, astfel încât să nu poată fi mişcat/dislocat şi care să îi permită întreţinerea raportului sexual cu victima  (…) La jumătatea acestui pat, pe sub cadrul metalic, a montat o bucată de fier beton (Φ8) şi a executat la capetele acestei bucăţi două bucle, concepute pentru a servi drept suport de prindere a unui lanţ metalic de circa 130 cm lungime, folosit la imobilizarea victimei”.

Citește și: