Gandul
2037 vizualizări 1 aug 2019

Un băieţel în vârstă de şapte ani din India a ajuns de urgenţă la spital, după ce i s-a umflat maxilarul, iar părinţii s-au temut că acesta ar fi putut avea cancer.

După ce l-au supus razelor x, medicii au identificat în gura băieţelului o structură solidă de bucăţi în formă de dinţi cu dimensiuni înte 1 şi 15 milimetri, fiecare cu o coroană acoperită de smalţ şi o structură asemănătoare rădăcinii. Medicii au extras cele 526 de bucăţi de dinţi care cântăreau aproximativ 200 de grame.

„Am deschis maxilarul după administrarea anesteziei generale şi am văzut un fel de sac în interior, sau un balon format din multe piese mici", a declarat P. Senthilnathan, profesor la Colegiul Dental Saveetha.

Medicii au apreciat că structura extirpată aminteşte de „perlele dintr-o stridie".

Băiatul de şapte ani a fost diagnosticat cu o tumoră benignă asociată creşterii dinţilor. Cauza nu este clară, dar specialiştii bănuiesc că ar fi vorba despre ceva genetic, sau despre radiaţii provenite din mediul înconjurător, notează CNN.

Potrivit părinţilor, maxilarul băieţelului începuse să se umfle încă de pe vremea când avea trei ani, ceea ce însemană că atunci a început să se dezvolte construcţia de dinţi în plus.

După operaţie, băieţelul a rămas numai cu dinţii care i s-au dezvolatat normal: „Sunt foarte fericit să ştiu că fiul meu e bine. Mănâncă şi duce o viaţă normală”, a declarat tatăl copilului.

 

 

Citește și: