2897 vizualizări 8 iul 2019

Rezultatele studiului au dezvăluit faptul că bărbaţii şi femeile care au fost abstinenţi în privinţa alcoolului de-a lungul întregii vieţii au raportat cel mai ridicat nivel al sănătăţii mentale iar persoanele care îl consumau cu moderaţie au dezvăluit că starea mentală li s-a înmbunătăţit după ce au renunţat la el.

„Studiul nostru reprezintă o dovadă care sugerează că recomandarea consumului moderat de alcool este una benefică pentru o dietă sănătoasă”, a declarat co-autorul studiului, Michael Ni, asistent profesor la Universitatea din Hong Kong.

„Renunţarea la alcool, chiar şi atunci când e consumat moderat, reprezintă un factor favorizant în îmbunătăţirea stării de sănătate atât în rândul chinezilor, cât şi în rândul americanilor”, a continuat acesta.

Studiul nu a inclus şi persoanele care consumau alcool în exces, ci persoane care consumau în mod moderat: în medie, 14 băuturi pe săptămână, în cazul bărbaţilor, şi 7 băuturi pe săptămână, în cazul femeilor.

Femeile care au renunţat la consumul de alcool au arătat îmbunătăţire mai mare a stării mentale comparativ cu persoanele care au fost abstinente întreaga viaţă, însă în cazul bărbaţilor nu a fost descoperit acest lucru.  

Foto: Pixabay

 

Citește și: