Silviu Bănilă
1441 vizualizări 10 mai 2019

Un studiu arată că în Marea Britanie există 8 milioane de fumători, mai mulţi bărbaţi decât femei.

Potrivit Harley Street Urologist, citat de dailystar.co.uk, dependenţa de nicotină poate duce la micşorarea penisului şi la disfuncţii erectile.

„Fumatul opreşte circulaţia sângelui în penis şi implicit erecţiile nocturne, care contribuie la întinderea organului genital şi păstrarea lui în bună formă”, explică dr. Marc Laniado.

„Aşadar, fumatul poate determina ca penisul să pară mai mic sau chiar să devină mai mic!”

Doctorul în probleme intime a spus că se confruntă cu multe disfuncţii erectile în rândul fumătorilor, adăugând: „Disfuncţia erectilă reprezintă o mare problemă. Pentru a avea o erecţie fermă, ai nevoie de un flux de sânge suficient. Fumătorii au o incidenţă mai mare a apariţiei arterosclerozei în vasele de sânge, inclusiv în cazul penisului, unde se reduce fluxul de sânge. Chimicalele din fumul de ţigară pot avea efect asupra erecţiei, nicotina blochează vasele de sânge. Acest efect poate fi temporar sau permanent”.

Nici femeile fumătoare nu scapă de probleme, din cauza nicotinei, care afectează viaţa sexuală.

Laniado a confirmat că femeile înregistrează un efect negativ: „Excitarea lor este afectată de fumatul excesiv. La bază sunt tot problemele legate de vasele de sânge”.

Fumatul se află totuşi în declin în Marea Britanie, ţara înregistrând a doua cea mai mică rată de fumători din Europa.

 

Citește și: