Vasile Magradean
144 vizualizări 15 dec 2019

Preşedintele asociaţiei, Claudiu Brisc, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 milioane de euro şi că proiectul este derulat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, clădirea va găzdui familiile copiilor aflaţi sub tratament medical la Institutul Oncologic „I. Chiricuţă” din oraş.

„Accesul la cazare va fi gratuit şi se va face pe bază de programare de la medicii institutului. <Căsuţa Părinţilor> va avea o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp, 10 camere de cazare cu băi proprii, spaţiu de gătit şi de luat masa cu toate dotările necesare, loc de joacă pentru copii, bibliotecă, loc de recreere pentru părinţi, spaţiu comun de socializare, terasă, spaţii tehnice. Terenul, de 680 mp, situat în apropierea Institutului Oncologic, este pus la dispoziţie de Primăria Cluj-Napoca, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 1,2 milioane de euro. Finanţarea va fi asigurată din surse private”, a spus Brisc.

Potrivit acestuia, ideea construirii unei astfel de clădiri este inspirată dintr-un model similar, pe care l-a întâlnit în Franţa în urmă cu 10 ani, când a fost cu copilul său la tratament.

„Sper ca anul viitor să demarăm partea de obţinere a autorizaţiilor şi apoi să începem lucrările, astfel încât să finalizăm casa şi să o dăm în folosinţă în 2022”, a mai spus preşedintele asociaţiei care luptă pentru bunăstarea copiilor bolnavi de cancer. Printre proiectele sale se numără cel de amenajare a terasei de pe acoperişul Clinicii de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca şi introducerea în premieră, în România, a unor soluţii medicale pentru copiii care urmează proceduri de chimioterapie.

 

Citește și: