62 vizualizări 31 ian 2020

În contextul emiterii unei alerte globale de către OMS privind noul coronavirus, Ministerul Sănătăţii păstrează măsurile pentru aeroporturi şi unităţile medicale sanitare, stabilite încă din 26 ianuarie de Comitetul interministerial pentru monitorizarea şi managementul posibilelor infecţii cu coronavirus.

Mai mult, vineri specialiştii Ministerului Sănătăţii şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică au organizat o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică pentru discutarea tuturor aspectelor necesare pentru asigurarea implementarii la nivel local a setului de măsuri instituite în acest sens.

„Tot astăzi, ministrul Sănătăţii, Victor Costache a solicitat suplimentarea stocurilor aflate la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru biocidele utilizate pentru dezinfecţia mâinilor, a suprafeţelor şi a echipamentelor de protecţie, necesar personalului medico-sanitar”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În prezent, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecţiilor de acest tip.

În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus.

Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, pe teritoriul Chinei se înregistrează 213 decese generate de coronavirus şi 9.709 cazuri confirmate. Virusul s-a extins în numeroase alte ţări, unde au fost semnalate cazuri de transmitere de la om la om.

Citește și: