Teodora Marinescu
216 vizualizări 30 ian 2020

Deşi liderul de la Hong Kong, Carrie Lam, a cerut suspendarea serviciilor feroviare de mare viteză între oraş şi China începând cu miezul nopţii joi, sindicatele au avertizat că această măsură nu este suficientă.

"Colegii din prima linie sunt speriaţi pentru că sunt expuşi la un risc prea mare de a lua virusul în timpul muncii", a informat un sindicat care reprezintă aproximativ 500 de angajaţi ai companiei de stat MTR Corp.

Autoritatea spitalelor din Hong Kong (HAEA) a transmis că salută măsurile luate de Guvern, însă vrea închiderea graniţei.

"Încă există o distanţă considerabilă până la atingerea scopului de a adopta măsuri preventive pentru controlul infecţiei", a informat sindicatul, care are peste 18.000 de membri.

HAEA, care are peste 18.000 de membri, a informat de asemenea că mulţi dintre aceştia plănuiesc să intre în grevă săptămâna viitoare dacă cererile lor nu vor fi îndeplinite.

Până la momentul actual au fost confirmate 10 cazuri de coronavirus în Hong Kong, dintre care o persoană se află în stare gravă.

 

Citește și: