Laura Cojocaru
2566 vizualizări 3 feb 2020

Combinând tratamente folosite împotriva gripei cu tratamente utilizate împotriva HIV, medicii thailandezi au obţinut rezultate satisfăcătoare în lupta cu noul coronavirus în cazul unei paciente din Wuhan, potrivit CNN.

Folosid această reţetă pe bolnavii de coronavirus, medicii au constatat o ameliorare semnificativă a simptomelor în 48 de ore de la aplicarea acesteia.

Medicii din Bangkok, de la Spitalul Rajavithi, au anunţat că noua combinaţie de tratamente a îmbunătăţit starea mai multor pacienţi internaţi cu coronavirus, printre care şi o chinezoaică de 71 de ani din Wuhan.

Testul coronavirus a fost negativ după aplicarea tratamentului:

 „Acesta nu este leacul, dar starea pacientului s-a îmbunătăţit mult. De la testarea pozitivă (cu coronavirus) în urmă cu 10 zile, după aplicarea acestei combinaţii de tratamente rezultatul testului a devenit negativ în 48 de ore”, a declarat dr. Kriangsk Atipornwanich, specialist pneumolog de la Spitalul Rajavithi.

Medicii susţin însă că acesta nu poate fi antidotul definitiv împotriva coronavirusului, acesta având nevoie de mai multe studii:

„Perspectivele sunt promiţătoare, dar trebuie să facem mai multe studii pentru a determina dacă acesta poate fi un tratament standard”, a declarat dr. Kriangsk Atipornwanich.

 

Citește și: