Marinela Corciu
868 vizualizări 23 ian 2019

”USR solicită imperativ ministrului Sorina Pintea să declare epidemie de gripă, măcar în oraşele sau judeţele cu cele mai multe cazuri confirmate, precum Bucureşti, Constanţa şi Argeş, Arad, Olt. Se impune luarea unor măsuri urgente pentru a opri răspândirea gripei: instituirea unei celule de criză şi o mai bună comunicare cu DSP-urile. Vom aştepta să moară peste 100 de oameni, aşa cum s-a întâmplat anul trecut?USR solicită coaliţiei PSD-ALDE-UMDR să deblocheze de urgenţă Legea Vaccinării, aflată de peste un an şi jumătate în Parlament”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

USR consideră că deşi ”vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu”, trebuie luate măsuri pentru ”a preveni o nouă criză” şi îi îndeamnă pe cetăţeni să cumpere ”singuri vaccinul de la farmacii”, deoarece Guvernul Dăncilă nu consideră ”imunizarea o prioritate”.

 

”Chiar dacă vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu, mecanismele prezente în lege ne pot pregăti, ba chiar pot preveni o nouă criză. România se numără printre ţările cu cea mai scăzută rată de vaccinare anti-gripală din Europa: 5.2%! Vă îndemnăm să vă vaccinaţi singuri, cumpăraţi vaccinul de la farmacii şi aveţi singuri grijă de voi şi familiile voastre. Imunizarea nu pare să fie o prioritate pentru guvernul Dăncilă”, se mai arată în comunicatul USR.

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat pe 15 ianuarie, faptul că în acest moment, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă, precizând că este o circulaţie mai intensă a virusului gripal. Ea a mai precizat că potrivit ultimelor date, circa 1.200.000 de persoane s-au vaccinat antigripal.

foto: Hepta

Citește și: