862 vizualizări 15 ian 2020

Columbianul Robert Farah produce şocul începutului de 2020: a fost depistat pozitiv la un control antidoping inopinat efectuat de ITF (Federaţia Internaţională de Tenis) şi nu va putea lua startul la primul mare turneu pe acest an, Australian Open!

ITF a anunţat într-un comunicat postat pe reţeaua de socializare Twitter că Robert Farah a fost depistat pozitiv la o testare antidoping din 17 octombrie. Din primele informaţii, în organismul său a fost găsit un steroid, Boldenon, aflat pe lista substanţelor interzise.

Replica liderului ATP de dublu a venit imediat. Tot pe Twitter, Farah se apără susţinând că steroidul cu pricina, Boldenon, face parte din compoziţia unui fel de carne vândut în ţara lui.

Totuşi, explicaţiile nu-l iartă, astfel că cel mai bun jucător din lume în proba de dublu nu va juca pe arena de la Melbourne. Astfel, partenerul său de dublu, Juan Sebastian Cabal, va fi nevoit să facă echipă cu un alt tenismen. În 2019, Farah şi Cabal au câştigat două Grand Slam-uri, Wimbledon şi US Open.

Citește și: