Radu Stroe
281 vizualizări 30 sep 2019

Emiliano Sala a semnat cu echipa Cardiff City, la data de 19 ianuarie 2019, pentru 17 milioane de euro. După prezentarea oficială, Sala s-a întors la Nantes pentru a-şi lua la revedere de la colegii săi, urmând să revină în Cardiff pe 21 ianuarie. La data de 21 ianuarie, aparatul de zbor în care se afla Emiliano Sala a dispărut deasupra Canalului Mânecii. Cadavrul lui Sala a fost descoperit abia în ziua de 4 februarie.

FIFA a anunţat că cei de la Cardiff City vor trebui să plătească suma de 6 milioane de euro celor de la Nantes. Suma este echivalentă cu prima rată de transfer pe care Cardiff City ar fi trebuit să o achite pentru jucătorul argentinian. De asemenea, FIFA a menţionat că, în termen de zece zile, Cardiff City şi Nantes au dreptul de a contesta această decizie.

„Într-o şedinţă ţinută la data de 25 septembrie 2019, Comisia pentru Statutul Jucătorului a stabilit că echipa Cardiff City trebuie să plătească lui Nantes suma de 6 milioane de euro, corespondentă a primei rate de transfer stabilită între cele două părţi, la data de 19 ianuarie 2019, în privinţa transferului lui Emiliano Sala. Comisia pentru Statutul Jucătorului nu a omis circumstanţele unice ale acestei situaţii tragice, astfel că nu se vor impozita costuri procedurale pentru cele două cluburi. Această decizie a fost comunicată astăzi celor două părţi. În termen de zece zile, Cardiff City şi Nantes pot cere o copie a deciziei, care poate fi contestată la Curtea de Arbitraj în Sport, de la Lausanne”, a fost comunicatul integral, publicat pe site-ul FIFA.

 

Citește și: