513 vizualizări 13 dec 2019

Reacţiile presei internaţionale după succesul CFR-ului în faţa lui Celtic:

CFR Cluj este adusă în discuţie pe marile site-uri de sport din Europa, după succesul cu Celtic (2-0) din grupele Europa League şi, implicit, calificarea în 16-imile competiţiei. Totuşi, majoritatea mută discuţia către eşecurile lui Lazio şi Celtic.
Lazio a ratat calificarea în fazele eliminatorii dintr-o grupă în care părea favorită certă, în timp ce Celtic a bifat, joi la Cluj, prima înfrângere din Grupa E.

BBC Sport:” Scoţienii şi-au asigurat primul loc în grupă, dar au pierdut primul meci din grupa de Europa League, după duelul cu CFR Cluj”.
Scotsman Sport: ”Echipa experimentală a lui Celtic a suferit prima înfrângere din faza grupelor”.
Kumparan:” Lazio au acumulat doar 6 puncte în 6 meciuri în Europa League. Italienii au adunat jumătate din punctele celor de la CFR Cluj, cu care au fost în grupă”.
Soccer News: ” Schimbările din prima echipă operate de Celtic au dus la primul eşec din grupele Europa League. Scoţienii au pierdut cu 0-1 partida cu CFR Cluj”.

CFR Cluj a terminat pe locul 2 Grupa E, cu 12 puncte. Singurele partide pierdute de ardeleni au fost cele din deplasare, cu Celtic (0-2) şi Lazio (0-1). Acum, se pregătesc de 16-imile Europa League, unde pot da peste adversari cu nume şi mai importante, precum Inter, Arsenal sau Manchester United.

Ştire iniţială

CFR va intra în urna echipelor care nu sunt capi de serie, pentru stabilirea meciurilor din 16-imile Europa League. Tragerea la sorţi va avea loc luni, de la ora 13:00, la Nyon, iar formaţiile calificate vor fi împărţite în două urne. În urna capilor de serie vor intra formaţiile care şi-au câştigat grupele din Europa League, plus cele mai bine clasate 4 locuri 3 din Champions League, în timp ce în cealaltă urnă vor intra următoarele locuri 3 din Champions League şi formaţiile care au terminat e locul doi grupele, din Europa League.

CFR ar putea întâlni oricare dintre capii de serie, cu excepţia lui Celtic. De departe, cei mai dificili adversari sunt Ajax şi Internazionale Milano, formaţii venite din Champions League. În rândul adversarilor ”de 5 stele” se pot încadra şi Sevilla, Salzburg, Benfica, FC Porto, Arsenal sau Manchester United.

Există şi variante de nivel mediu pentru CFR, cu adversare puţin mai abordabile, aflate în urna capilor de serie. FC Basel, Espanyol, Gent, Basahsehir sau Braga s-ar încadra în această categorie, chiar dacă toate şi-au câştigat grupele în care au fost repartizate în Europa League.

Varianta cea mai accesibilă la primă vedere ar fi pentru CFR un duel cu LASK, echipa austriacă ce a câştigat surprinzător grupa cu Sporting, PSV şi Rosenborg. Şi Malmo ar fi un adversar convenabil pentru Dan Petrescu. Formaţia pe care clujenii au întâlnit-o în preliminariile Champions League din sezonul trecut a terminat prima într-o grupă cu FC Copenhaga, Dinamo Kiev şi Lugano.

Campioana României va juca pe teren propriu prima partidă, jocurile urmând să se desfăşoare pe 20 şi 27 februarie.

 

Citește și: