Oana Despa
1175 vizualizări 9 mai 2018

"După cum vedeţi sunt fără avocat. Am fost chemat ca martor într-un dosar despre care nu am voie să vorbesc. (...) Legat de fotbal, da! Concret, vă spun să fiţi sănătoşi că nu pot să vă spun", a declarat Dumitru Dragomir, la ieşirea din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Întrebat cine ar trebui să se teamă după declaraţiile pe care le-a dat în faţa procurorilor, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a spus: "Toată lumea. Vii martor şi poţi să ieşi inculpat sau vii inculpat şi ieşi condamnat".

Acesta a mai precizat că dosarul are legătură cu "oameni noi şi oameni vechi" din fotbal.

Chestionat de ce a petrecut aproximativ 4 ore în faţa magistraţilor, Dragomir a spus: "Păi, eu mă las mai greu, scriu greu, sunt mai bătrân".

În luna august al anului trecut, compania RCS&RDS, Serghei Bulgac, director general, şi mai multe persoane cu funcţii de conducere în cadrul firmei, alături de Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de DNA, fiind acuzaţi de operaţiuni financiare ilegale. Procurorii au pus sechestru de peste 13 milioane lei pe bunurile firmei.

În urma cu un an, fostul şef LPF şi Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, au fost achitaţi în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. Aceştia fusese judecaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată.

Citește și: