61 vizualizări 5 feb 2020

„Mulţumesc familiei, prietenilor, foştilor sau actualilor colegi din ţară sau din străinătate, antrenorilor, cluburilor, suporterilor, reprezentanţilor media, tuturor celor care printr-un mesaj sau printr-un gând bun au dorit să mă felicite la aniversarea celor 55 de ani.

Mulţumesc, de asemenea, domnului preşedinte al României pentru mesajul de felicitare trimis cu ocazia zilei mele de naştere. Vă doresc tuturor să fiţi mereu pozitivi, să aveţi gânduri frumoase care să vă însoţească în tot ceea ce faceţi, iar visurile fiecăruia dintre voi să devină realitate. ⁣

Sănătate şi împliniri tuturor!”, a scris Gică Hagi pe site-urile de socializare. Printre cei care i-au transmis felicitări prin intermediul clubului FC Viitorul se numără Emilio Butragueno, Luis Figo, Hristo Stoicikov, Fatih Terim, Rivaldo şi Gheorghe Popescu.

Născut pe 5 februarie 1965, la Săcele, Hagi a fost desemnat de şapte ori cel mai bun jucător român al anului şi a fost inclus de FIFA pe lista primilor 100 de fotbalişti din istorie. Farul, Sportul Studenţesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona şi Galatasaray sunt cluburile pentru care a evoluat şi are în palmares şapte titluri de campion, trei în România şi patru în Turcia, trei Cupe ale României, două Supercupe ale Spaniei, două Cupe ale Turciei, o Supercupă a Turciei, Cupa UEFA cu Galatasaray şi două Supercupe ale Europei, cu Steaua şi Galatasaray.

Sursă FOTO: Gheorghe Hagi / Facebook 

În tricoul echipei naţionale a României, Hagi a evoluat de 125 de ori şi a marcat 35 de goluri, fiind lider la acest capitol, la egalitate cu Adrian Mutu.

După retragerea din cariera de fotbalist, în 2001, Hagi a devenit pentru scurt timp selecţioner al naţionalei României. Ulterior, el şi-a continuat cariera în Turcia, la Bursaspor şi Galatasaray, cu ultima cucerind Cupa Turciei. În România, le-a pregătit pe Poli Timişoara şi FCSB, iar în intervalul octombrie 2010-martie 2011 a revenit pentru al doilea mandat la Galatasaray. În 2009, fostul decar a lansat Academia Gheorghe Hagi, iar în prezent este managerul tehnic al echipei FC Viitorul, din Liga 1, alături de care a câştigat campionatul, Cupa şi Supercupa României.

 

Citește și: