Mihaela Gidei
541 vizualizări 17 ian 2020

„Respinge cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Becali George. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în minuta instanţei.

Decizia poate fi atacată.

Gigi Becali a declarat, joi la sediul instanţei supreme înainte de a fi judecată cererea lui, că vrea să ceară magistraţilor reabilitarea după executarea pedepsei, deoarece acesta încă are interdicţiile de a vota şi de a fi ales într-o funcţie publică. Becali nu vrea să candideze, însă vrea reabilitarea ca „o mică îndreptare”.

„Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace, pentru albire. Înseamnă mare lucru (reabilitarea, n.r). Adică e o mică indreptare. (Are, n.r.) Interdicţiile de a alege şi a fi ales. Şi atât, de fapt. Funcţie de demnitatea publkică nu mă interesează. Să aleg - să zicem aşa şi-aşa. Nu e mare lucru (să candidez)”, a declarat Gigi Becali la sediul Înaltei Curţi.

Întrebat de ce solicită acum reabilitarea şi nu a aşteptat să se împlinească termenul de drept, Becali a spus: „Păi trebuie, dacă nu ceri nu iei niciodată. Trebuie să aştepţi 5 ani pentru reabilitarea de drept. Dacă aştept, doamne fereşte mai face un dosar, zice că eşti recidivist. Eu am făcut puşcărie degeaba şi de aia am şi venit să cer reabilitarea”.

Acesta a solicitat reabilitarea pentru a i se şterge pedepsele accesorii dispuse de instanţa care l-a condamnat şi pentru a avea un cazier curat. Pedepsele accesorii (interzicerea dreptului de a fi ales într-o funcţie publică şi de a vota) sunt impuse câţiva ani după eliberare.

Gigi Becali a fost eliberat din penitenciar, în 2015, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni în dosarul schimbului de terenuri cu MApN şi a primit, ulterior, un spor de câteva luni în dosarul Valiza şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

 

Citește și: