Gandul
604 vizualizări 15 ian 2020

Marius Vecerdea (45 de ani) pare să deţină mai multe adrese în statul Florida, începând din decembrie 1998, aici fiind incluse, dar nu se limitează, la domicilii din Palm Beach, St. Lucie sau Broward, în statul Florida, dar legăturile sale sunt extinse şi în Carolina de Sud sau Nevada.

Totuşi, antrenorul de tenis din Sibiu, are ca „sediu” Florida. În martie 2019 spunea că este cetăţean american, statut de care s-a folosit pentru a-şi „deschide uşi” către Federaţia Internaţională de Tenis. In SUA a cunoscut şi problemele judiciare, inclusiv la instantele comitatelor din Broward, St. Lucie şi Palm Beach, el ajungâng chiar şi în faţa Curţii de Insolvenţă a Statelor Unite (Districtul Sudic din Florida).

Veceredea, cel care contestă legalitatea Federaţiei Române de Tenis şi e un duşman declarat al magnatului Ion Ţiriac, nu e tocmai un „sfânt”. Proceduriile pentru care a ajuns în atenţia organelor fiscale şi nu numai au fost de divorţ, faliment, acţiuni pentru colectarea datoriilor, evacuare sau chiar încălcarea unor reguli de circulaţie în 2013.

Există varianta ca Vecerdea, în mod direct sau prin interpuşi, să deţină în continuare bunuri şi afaceri în SUA. În calitate de preşedinte al clubului de tenis Palmira din România menţine relaţii cu SUA prin intermediul „Palmira Annual” – tabere de tenis organizate în Florida. Un antrenor de tenis cu venituri aparente modeste, dar iata ca lucrurile nu stau chiar asa, sumele vehiculate nefiind mici.

Citiţi continuarea în PROSPORT

Citește și: