Vasile Magradean
98 vizualizări 31 oct 2019

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, în şedinţa Consiliului Local, că Simona Halep este o personalitate marcantă a tenisului românesc şi mondial.

„În şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca s-a aprobat, cu unanimitate de voturi, acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului sportivei Simona Halep, care este o personalitate marcantă a tenisului românesc şi mondial. Recomandarea pentru conferirea acestui titlu a venit din partea Federaţiei Române de Tenis. Prin rezultatele deosebite obţinute în competiţiile internaţionale, Simona Halep a făcut cunoscut numele României în străinătate, dar şi a municipiului Cluj-Napoca, unde a jucat numeroase turnee naţionale şi internaţionale. Conferirea acestui titlu Simonei Halep ar reprezenta un semn de apreciere pentru performanţele sale unice în istoria tenisului românesc, o justă recunoaştere a rezultatelor ei remarcabile şi a contribuţiei aduse sportului românesc”, au spus reprezentanţii municipalităţii clujene.

Primarul Emil Boc a spus că aprobarea acordării titlului este un moment de suflet, un gest simbolic.

„Am făcut această propunere pentru că Simona Halep, dincolo de faptul că este o mare campioană, este un model pentru foarte mulţi români şi pentru generaţia tânără. Este un model că se poate reuşi prin muncă, bun simţ, talent şi perseverenţă, un om de o modestie rar întâlnită care a ajuns numărul unu mondial. Simona Halep este binevenită la Cluj-Napoca. Ne-am bucura să o vedem în februarie la Cluj-Napoca la meciul cu Rusia din Fed Cup”, a spus Boc.

Conferirea efectivă a titlului Simonei Halep va avea loc în perioada următoare în cadrul unei festivităţi la Primăria Cluj-Napoca, în funcţie de programul sportivei.

Simona Halep a anunţat Consiliul Local Cluj-Napoca, printr-o declaraţie scrisă, că este de acord să primească titlul.

Citește și: