5116 vizualizări 12 aug 2017

O bază sportivă modernă, cu mult peste cele ale unor divizionare B şi C, a fost finalizată anul trecut pentru o echipă de Liga a 5-a! Primarul comunei sus-amintite, Dumitu Oprean, a avut într-o zi ideea nebunească să întrebe la Compania Naţională de Investiţii dacă se pot aloca bani şi pentru fotbalul mic, după ce văzuse marile proiecte pentru arenele din Craiova şi Târgu Jiu. Răspunsul a fost pozitiv, iar primarul s-a pus pe treabă, a făcut proiectul pentru baza sportivă şi a mers la Bucureşti pentru a depune dosarul la CNI. Nu-şi făcea mari speranţe, dar şi-a spus că merita să încerce. Mai bine să-l lăsăm să ne spună singur cum s-a înfăptuit minunea: „Noi avem tradiţie aici cu fotbalul, dar baza sportivă se degradase. Am depus o solicitare la Compania Naţională de Investiţii pentru construcţia unui complex sportiv. M-au întrebat dacă am actele necesare pentru a intra în programul lor de finanţare. Le-am spus că da, le-am prezentat, am făcut proiectul, l-am susţinut în comisii, prima oară la CNI şi apoi la Ministerul Dezvoltării. Mi-au spus că proiectul e bine întocmit, au organizat licitaţia pentru proiectare, achiziţii şi execuţie şi apoi s-a trecut la derularea investiţiei, care a durat un an şi trei luni. În august 2016, a fost gata!”. Simplu, nu?

Terenuri de handbal, tenis şi volei pe plajă!

Baza, care a fost dată în folosinţă în vara anului trecut, a costat un milion de euro, bani acoperiţi în totalitate de Compania Naţională de Investiţii, terenul de fotbal are gazon mai bun decât multe din stadioanele primelor divizii, iar acesta e udat permanent pe timp de vară, atunci când nu plouă, bineînţeles.

În tribuna acoperită, încap 870 de persoane, locuri pe scaune, în vestiare ţi-e şi milă să intri, există şi sală de recuperare, cabina arbitrilor, toate arată extraordinar, iar baza mai conţine un teren de handbal, pe care se poate juca şi tenis de câmp, şi unul de volei pe nisip! Ca să nu mai vorbim de micuţa nocturnă, folosită la antrenamente, pentru că nu a fost aprobată una de dimensiuni rezonabile.

MAI MULTE PE PRO SPORT

Citește și: