Raluca Lazaroi
155 vizualizări 25 apr 2019

16 biserici fără autorizaţie de securitate la incendiu au fost amendate cu suma de 14.500 lei de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud care au controlat mai multe lăcaşuri de cult din judeţ pentru a evita apariţia unor probleme în perioada sărbătorilor de Paşte.

În Bistriţa-Năsăud există peste 500 de biserici, pompierii efectuând, în ultimele zile, 54 de controale la aproape toate bisericile în care se vor oficia slujbe de Paşte.

„Au fost efectuate mai multe controale la lăcaşuri de cult – biserici , având în vedere că în perioada sărbătorilor sunt frecventate de un număr mare de utilizatori. Pe timpul celor 54 de acţiuni de control au fost identificate 16 obiective fără autorizaţie de securitate la incendiu şi au fost aplicate 16 amenzi, în valoare de 14.500 lei şi 357 avertismente”, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Conform ISU Bistriţa-Năsăud, pe timpul acţiunilor preventive, au fost instruiţi preoţii şi personalul clerical asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriaşilor, dar şi asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcaşelor.

Controalele vor continua până sâmbătă.

 

Citește și: